Είναι το ματς της χρονιάς. Ο Απόλλωνας πάει με την πλάτη στον τοίχο και χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη. Μία νίκη που θα είναι η πρώτη του μετά από εννέα αγώνες κόντρα στην Πάφος FC. Παίζει στην έδρα του. Θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να βρεθεί ο Ματιέ Βαλμπουενά στην 11άδα.
Γιατί; Γιατί ο Γάλλος μπορεί να προσφέρει το…απρόβλεπτο. Μπορεί να δημιουργήσει φάση από το πουθενά. Είναι ο κατάλληλος για…do or die παιχνίδια αφού έδωσε ουκ ολίγα στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Είναι ο ποδοσφαιριστής που θα δώσει τον ρυθμό στην ομάδα του. Πότε θα είναι γρήγορος κι έντονος και πότε θα πρέπει να «ησυχάσει» το ντέρμπι. Παράλληλα, ο 39χρονος μπορεί να δημιουργήσει χώρους κι επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα, ενώ είναι ο «νούμερο ένα» παίκτης στο δημιουργικό κομμάτι. Έχει την κάθετη πάσα, τη «γλυκιά» σέντρα και τις πολλές καλές εκτελέσεις σε στημένα μαζί με τον εξαιρετικό έλεγχο της μπάλας. 
Τα πιο πάνω, καθιστούν τον Βαλμπουενά απαραίτητο για την αρχική 11άδα ενόψει της ρεβάνς κι ο Πάμπλο Ματσίν αναμένεται πως αυτή τη φορά θα του δώσει φανέλα βασικού. Τουλάχιστον, αυτό πρέπει να γίνει με τον Γάλλο άσο ενόψει του επαναληπτικού…

Θράσος Δημητρίου