Ο Ραν Μπεν Σιμόν έκανε… γενική επισκευή την ΑΕΚ με τον ερχομό του και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Από ομάδα που προβλημάτιζε και θεωρείτο αβέβαιο αν θα προλάβαινε το τρένο της εξάδας, έξι στροφές πριν το φινάλε θεωρείται βασική διεκδικήτρια του τίτλου.
Από κάπου άρχισε ωστόσο ο Ισραηλινός τεχνικός κι αυτό το… κάπου, είναι η άμυνα. Πολύς λόγος γινόταν αρχικά για την κακή ανασταλτική της λειτουργία και δικαίως, αφού στα πρώτα δέκα ματς της σεζόν επί Χοσέ Λουίς Όλτρα, είχε δεχθεί 16 γκολ!
Στα επόμενα 20 παιχνίδια, τα 19 εξ αυτών με τον Μπεν Σιμόν στον πάγκο της (με τον Απόλλωνα στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» ήταν ο Παναγιώτης Γιάννου, που πάλι κράτησε το μηδέν), δέχθηκε μόλις 11!
Τόσες μάλιστα είναι οι φορές που κράτησε ανέπαφη την εστία της με τον Ισραηλινό προπόνηση, ενώ συνολικά η ΑΕΚ έχει καταγράψει ως τώρα 16 clean sheets, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα μαζί με το ΑΠΟΕΛ!
Το εντυπωσιακό βεβαίως είναι ότι τα 11 από τα 16 clean sheets, τα έχει καταγράψει εκτός έδρας! Στην άμυνά της στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό και στα πλέι οφ, καθώς κράτησε ανέπαφη την εστία της στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε με Πάφος FC, Ομόνοια και Ανόρθωση, έχοντας δεχθεί γκολ μόνο από τον Άρη στην «Αρένα»!
Ανδρέας Βεντούρης