Εντυπωσιακή η Μαρία Σάκκαρη, χρειάστηκε λιγότερο από 80 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καρολίν Γκαρσία (Νο. 26) στον τρίτο γύρο του Indian Wells. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και προκρίθηκε στον 4ο γύρο για τρίτη διαδοχική χρονιά. Εκεί θα βρει στο δρόμο της ακόμη μία Γαλλίδα, την 21χρονη Νταϊάν Παρί (Νο. 61).

Η Σάκκαρη ξεκίνησε μουδιασμένα το ματς, χάνοντας τα πρώτα δύο games. Πολύ γρήγορα όμως ανέβασε στροφές και κερδίζοντας τα έξι από τα επόμενα επτά games, κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3.

Με φόρα από το 1-0, πήρε τα πρώτα τρία games στο δεύτερο σετ, κάνοντας δύο breaks. Στο 4ο game η Γκαρσιά έβγαλε μία προσωρινή αντίδραση, αφού πήρε πίσω το ένα break. Από εκεί και πέρα όμως, η Σάκκαρη υπερασπίστηκε το σερβίς της κι έκλεισε το ματς, κατακτώντας το 2ο σετ με 6-4.

Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 76% επιτυχία πίσω από το πρώτο σερβίς (25/33 πόντους) και 4/4 break points! Επίσης έβγαλε τέσσερις άσους και είχε τρία διπλά λάθη.

Σημειώνεται, ότι για τη Μαρία αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη επί της Γκαρσιά, σε επτά συνολικά αναμετρήσεις τους. Οι τρεις προηγούμενες ήρθαν μέσα στο 2023 στην Ντόχα, τη Γουαδαλαχάρα και το Τόκυο.