Μπορεί ο Ντάνιελ Ποντένσε να έβαλε σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό στο 23ο λεπτό, ωστόσο ο Τάσος Μπακασέτας στο 41′ και ο Φώτης Ιωαννίδης στο 45+4′, έκαναν την ανατροπή και έστειλαν τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Αυτή, μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο σε εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά από 62 χρόνια και συγκεκριμένα τις 28/1 του 1962 όταν το Τριφύλλι είχε επικρατήσει με 1-2, έχοντας προβάδισμα με 0-2 στο ημίχρονο.

Ο Φώτης Ιωαννίδης, μάλιστα με τα δύο γκολ που σημείωσε, έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού, που σκοράρει δις στο Καραϊσκάκη σε βάρος του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, εδώ και 64 χρόνια!

Η πρώτη φορά ήταν την πρώτη σεζόν της Α’ Εθνικής και πιο συγκεκριμένα στις 24/07/1960 όπου στην επικράτηση του Παναθηναϊκού με 1-4, είχε πετύχει τρία γκολ ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ.

Ο προηγούμενος παίκτης του Παναθηναϊκού, που πέτυχε δύο γκολ εκτός έδρας σε βάρος του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα, όπως έκανε ο Φώτης Ιωαννίδης, ήταν ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε την 1η Δεκεμβρίου του 2001, στο ισόπαλο 2-2 των «αιωνίων», που είχε διεξαχθεί ωστόσο στο ΟΑΚΑ.