Ένα γκολ του Τζέιντον Σάντσο νωρίς κι άλλο ένα του Ρόις στην τελευταία φάση του ματς, έστειλαν την Ντόρτμουντ στα προημιτελικά. Οι Βεστφαλοί κέρδισαν με 2-0 την Αϊντχόφεν και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα βρέθηκε στην οκτάδα.
Στο 2ο μόλις λεπτό ο Μάατσεν βρέθηκε φάτσα με τον Μπενίτες κι έκανε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ της Αϊντχόφεν έβγαλε σε κόρνερ, ενώ στο 4’ ο Σάντσο βρήκε χάρο λίγο έξω από την περιοχή και με συρτό σουτ έκανε το 1-0.
Στο 11’ η Ντόρτμουντ αναπτύχθηκε ιδανικά αλλά ο Φίλκρουγκ έκανε άσχημο τελείωμα μέσα από την περιοχή ενώ στο 16’ ο Μπενίτες απέκρουσε ασταθώς μετά από διαγώνιο σουτ του Μπραντ και στη συνέχεια είπε όχι και σε προβολή του Μάλεν. Στο 27ο λεπτό ο Μάλεν έκανε το διαγώνιο σουτ από δεξιά, με την μπάλα να περνά εκατοστά έξω.
Στο 31’ και στο 34’ ο Κόμπελ είπε όχι σε σουτ των Μπακαγιόκο και Τιλ ενώ στο 40’ ο Μάλεν έκανε νέο δυνατό σουτ από δεξιά, με την μπάλα να σταματά στο πλαϊνό δίχτυ και στο 43’ ο Ντε Γιονγκ έκανε άσχημο τελείωμα από κοντά.
Στο 48’ ο Μάλεν γύρισε και σούταρε από το πέναλτι αλλά ο Μπενίτες μπλόκαρε και στο 53’ ο Λοσάνο έπιασε φοβερό σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά γ μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της Ντόρτμουντ.
Στο 56’ ο Τέζε έκανε το διαγώνιο σουτ από δεξιά αλλά ο Κόμπελ έβγαλε σε κόρνερ και στο 64’ ο Μάλεν γέμισε από δεξιά και ο Φίλκρουγκ πήρε την καρφωτή κεφαλιά στο πίσω δοκάρι αλλά ο Μπενίτες έβγαλε δύσκολα.
Στο 70’ ο Μπακαγιόκο έκανε φοβερή ενέργεια και σουτ από δεξιά αλλά ο Κόμπελ έβγαλε εντυπωσιακά και στο 77’ ακυρώθηκε γκολ του Φίλκρουγκ για οφσάιντ. Στο 85’ ο Ντε Γιονγκ έκανε το γύρισμα από αριστερά αλλά ο Κόμπελ έσωσε και πάλι και στο 90’ μετά από τραγικό λάθος της άμυνας των Βεστφαλών, ο Τέζε σούταρε από δεξιά αλλά είδε την μπάλα να περνά εκατοστά έξω.
Στο 90+4’ ο Ντε Γιονγκ άλλαξε με τον Τέζε αλλά πλάσαρε άστοχα όντας μόνος με τον Κόμπελ και στην επόμενη φάση ο Μπαμπαντί γλίστρησε και ο Ρόις έφυγε μόνος με τον Μπεντίτες και πλάσαρε για το τελικό 2-0.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Εζτσάν, Χούμελς, Ζίλε, Μάατσεν, Τσαν, Ζάμπιτσερ, Σάντσο (75’ Ρόις), Μάλεν (70’ Αντεγέμι), Μπραντ (58’ Ενμετσά), Φίλκρουγκ

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτες, Τέζε, Ντεστ, Μποσκάλι, Μάουρο Ζούνιορ (87’ Μπαμπαντί), Τιλ (46’ Λοσάνο), Σκάουτεν, Φέιρμαν (82’ Πεπί), Τίλμαν, Μπακαγιόκο, Ντε Γιονγκ.