Η Άρσεναλ ζορίστηκε κόντρα στην Μπρέντφορντ όμως με το χρυσό γκολ του Χάβερτς στο 86ο λεπτό επιβλήθηκε με 2-1 στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι, για να κάνει το “8 στα 8” στην Premier League μέσα στο 2024 και να σκαρφαλώσει μόνη στην κορυφή.

Το ματς

Μετά από το ισορροπημένο πρώτο τέταρτο που παίχτηκε σε σχετικά χαμηλό τέμπο, η Μπρέντφορντ απείλησε πρώτη, με την κεφαλιά του Τόνι στο 16ο λεπτό, αλλά ήταν η Άρσεναλ εκείνη που άνοιξε το σκορ με τη δική της πρώτη τελική στο παιχνίδι.

“Δράστης” ήταν ο Ντέκλαν Ράις στο 19ο λεπτό με γυριστή κεφαλιά (6ο φετινό γκολ στο πρωτάθλημα) από σέντρα του Γουάιτ, με την ομάδα του Αρτέτα να έχει στη συνέχεια ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ με τους Σακά, Χάβερτς, Έντεγκααρντ και Τροσάρ αλλά να μην τις αξιοποιεί και να το πληρώνει πολύ ακριβά.

Αυτό έγινε στο 45+4′, με τον Γουισά να κάνει προβολή βλέποντας τον Ράμσντεϊλ να καθυστερεί υπερβολικά να διώξει τη μπάλα και να δικαιώνεται πανηγυρικά, με την κόντρα που έβαλε να στέλνει την ασπρόμαυρη Θεά να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας των κανονιέρηδων (1-1).

Το δεύτερο μέρος βρήκε αμφότερους τους μονομάχους να παίζουν στα… κόκκινα από το ξεκίνημα, με την Άρσεναλ να επιβάλλει φρενήρη ρυθμό και να ασκεί πολιορκία στα αντίπαλα καρέ για μεγάλα χρονικά διαστήματα αλλά την Μπρέντφορντ από την πλευρά της να απειλεί με ανατροπή τόσο στο 56ο και στο 71ο λεπτό, όπου ο Ράμσντεϊλ πραγματοποίησε εκπληκτικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Τόνι και Κόλινς αντίστοιχα.

Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων σε αυτό το διάστημα ήταν το φαλτσαριστό σουτ του Ράις στο 74ο λεπτό που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, με την πρώτη κίνηση του Αρτέτα από τον πάγκο για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του να είναι η είσοδος του Ζεζούς στο 70′ για να ακολουθήσουν εκείνες των Ζιντσένκο και Νέλσον στο 79′.

Εκείνος που λύτρωσε ωστόσο τους κανονιέρηδες ήταν ένας παίκτης που βρισκόταν στο χορτάρι από το πρώτο λεπτό, ο Κάι Χάβερτς, με τον Γερμανό να υποδέχεται άψογα συστημένη σέντρα του Γουάιτ (δεύτερη ασίστ στο ματς) και να γράφει το 2-1 στο 86ο λεπτό με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το γκολ αυτό μετέτρεψε το “Έμιρεϊτς” σε ένα ηφαίστειο τόσο στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας όσο και στο 10λεπτο του έξτρα χρόνου, με τους παίκτες του Αρτέτα να παίρνουν τρομερή ενέργεια και να διατηρούν ως κόρη οφθαλμού την 8η σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, που τους ανέβασε μόνους στην κορυφή της βαθμολογίας 10 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

  • ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλάες, Κίβιορ (79′ Ζιντσένκο), Ράις, Ζορζίνιο (70′ Ζεζούς), Έντεγκααρντ (90+5′ Παρτέι), Σακά, Τροσάρ (79′ Νέλσον), Χάβερτς
  • ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Φλέκεν, Ρέρσλεφ, Γιόργκενσεν, Άγερ, Κόλινς, Λιούις-Πότερ, Νόργκααρντ (35′ Γένσεν), Ονιέκα (78′ Γιαρμολιούκ), Γιάνελτ, Γουίσα (78′ Μοπέ), Τόνι
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ