Όταν ο Φώτης Ιωαννίδης έχασε πέναλτι στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, αιτία ήταν… η Ελένη Βουλγαράκη. Όταν ο στράικερ του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ξανά έφταιγε η σύντροφός του. Οχετός, ύβρεις, από ανώνυμους που αισθάνονται κάτι στα social media. Απέναντι σε μια κοπέλα το «έγκλημα» της οποίας είναι πως έχει ποδοσφαιριστή σύντροφο.

Στο-μικρό-μυαλό όλων αυτών, την καθιστά υπεύθυνη για κάθε στραβοκλωτσιά ή λάθος κίνηση του επιθετικού των Πράσινων. Στην καλύτερη των περιπτώσεων χαζά σχολιάκια στα όρια του προσβλητικού, μέχρι υβριστικά και χυδαία. Πράγματα που αν δεν ήταν όλοι αυτοί κρυμμένοι πίσω από μια οθόνη, δε θα τολμούσαν να ξεστομίσουν ούτε για πλάκα.

Τώρα λοιπόν; Είναι… καλή η Βουλγαράκη που πήγε μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού και πέτυχε δύο γκολ, χαρίζοντας νίκη με τριάρα στον Παναθηναϊκό; Αποτέλεσμα που δίνει το δικαίωμα σε όλους αυτούς να ασχοληθούν στα social media με την καζούρα σε αντιπάλους. Αφήνοντας ήσυχη την γυναίκα που έβαζαν στο… στόχαστρο με τόση φαιδρότητα.

Η εμφάνιση του Φώτη Ιωαννίδη και η ανάγκη που σωστά αισθάνθηκε να ευχηθεί δημόσια στην σύντροφό του, είναι ένας συνδυασμός που πρέπει να κάνει τους πάντες να το βουλώσουν. Να χρησιμοποιήσουν τα δάχτυλά τους για κάτι άλλο πιο εποικοδομητικό, απ’ το να γράφουν γελοία και χυδαία μηνύματα σε έναν αθλητή, στη σύντροφό του, ή σε άτομα του περίγυρού του. Απλά επειδή δεν… εγκρίνουν την εμφάνισή του και δεν τους έδωσε χαρά μια συγκεκριμένη στιγμή.

Αυτό φυσικά είναι κάτι που αφορά οπαδούς όλων των ομάδων που επιτίθενται ή ειρωνεύονται ή χλευάζουν τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή, παίρνοντας ως αφορμή την προσωπική του ζωή. Το έχουμε δει άλλωστε να συμβαίνει πλείστες όσες φορές.

Ο Ιωαννίδης έστω κι άθελά του, έδειξε σε όλους τι έχουν τραβήξει αυτά τα δύο παιδιά επειδή κάποιοι «εγκέφαλοι» έχουν… κάψει τα κύτταρά τους χρησιμοποιώντας τα μόνο για τοξικότητα. Ας πάρουν χαμπάρι πως είναι η στιγμή να σταματήσουν οι προσβολές προς την Ελένη Βουλγαράκη συγκεκριμένα, ή προς κάθε άλλη σύντροφο/σύζυγο αθλητή, απλά και μόνο επειδή ο κάθε ανώνυμος είχε κακή μέρα και θέλει να ξεσπάσει για αθλητικούς λόγους όπου θεωρεί πως τον «παίρνει». Εκεί δηλαδή που η ταυτότητά του είναι κρυφή.

Ας σταματήσουν κάπου εδώ οι ηλίθιες αναφορές για το αν επηρεάζει την απόδοσή του. Μιλώντας μάλιστα για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν έχει πλησιάσει καν το πικ των δυνατοτήτων του και κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Στοιχείο που προφανώς σχετίζεται και επηρεάζεται θετικά απ’ το πόσο καλά είναι στην προσωπική του ζωή. Κάτι που συμβαίνει σε κάθε άνθρωπο, όχι μόνο στους αθλητές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με τα χθεσινά δύο του γκολ στο Φάληρο, ο “πιστολέρο” του Παναθηναϊκού έφτασε αισίως τα 20 γκολ σε μία μαγική σεζόν καριέρας, ενώ μετράει και 7 ασίστ. Τα 12 από αυτά τα τέρματα έχουν επιτευχθεί στο πρωτάθλημα, ακόμη 7 στην Ευρώπη και 1 στο Κύπελλο. Που ήταν πάλι κόντρα στον Ολυμπιακό!

Καιρός λοιπόν να μπει ένα φρένο στη μικρότητα, την απανθρωπιά και την αλητεία του καθενός. Ο οποίος αισθάνεται άνετα κρυμμένος στα social media, για να ξεσπά με αυτό τον τρόπο σε όποιον του καπνίσει.

Πολύ καλά έκανε ο Φώτης Ιωαννίδης με τον δικό του τρόπο κι αφιέρωσε τη χαρά και την εμφάνισή του στην Ελένη Βουλγαράκη. Θυμίζοντας εκείνη τη στιγμή σε όποιον θεωρεί πως έχει δύναμη και αξία στα social media, πως έχει να κάνει με ανθρώπους και όχι με αλγόριθμους ή άλλους σαν κι αυτόν, που ζουν τη ζωή που θα ήθελαν στη φαντασία της κοινωνικής δικτύωσης.

Καιρός είναι να σταματήσει αυτή η θλιβερή μορφή αντίδρασης, απέναντι σε όποιον δεν έχει καμία ευθύνη και γίνεται στόχος απλά επειδή έτσι βολεύει τοξικούς και «λίγους» ανθρώπους, που τη μόνη δυναμική τους την αποκτούν μέσω ενός πληκτρολογίου. Παίζοντας τόσο φθηνά και χυδαία, με την ψυχολογία μέχρι και γυναικών που δεν ευθύνονται στο παραμικρό, επηρεάζοντας ανοιχτά τη ζωή και τις ψυχές νέων παιδιών.