Το ύστατο χαίρε στη Ρούξι Ντουμιτρέσκου είπαν το μεσημέρι της Τετάρτης (06/03) συγγενείς και φίλοι της σπουδαίας αθλήτριας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς το πρωί της Δευτέρας (04/03).
Η εξόδιος ακολουθία έλαβε χώρα στη γενέτειρά της, Μπέιλ Γκόβορα, ενώ στο τελευταίο της «αντίο» δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δύο φανέλες που τίμησε περισσότερο στην καριέρα της, αυτή της Εθνικής Ελλάδας και του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ρουμάνικης ομοσπονδίας βόλεϊ:
«Αντίο, Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
Οικογένεια, φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα, μικρές βολεϊμπολίστριες του Alpha Volleyball Sibiu, άνθρωποι που την γνώριζαν ή όχι, συνόδευσαν σήμερα στην τελευταίο της κατοικία την μεγάλη αθλήτρια Ρουξάντρα Ντουμιτρέσκου. Στη γενέτειρά της, Μπέιλ Γκόβορα ο ουρανός δάκρυσε κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής. Η ξανθιά κοπέλα, που ενθουσίασε όλο τον κόσμο με το παιχνίδι της, άφησε πίσω της πολύ πόνο, έναν 14χρονο γιο που θα μάθει μετά από χρόνια ότι η μητέρα του ήταν βασίλισσα στο φιλέ.
Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία μόλις 46 ετών. Η μεγάλη της καρδιά σταμάτησε να χτυπάει το βράδυ της Κυριακής. Η Ρουξάντρα κηδεύτηκε με τις φανέλες των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε: το νούμερο 18 της εθνικής Ελλάδας, με την οποία έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, και το νούμερο 9 του Παναθηναϊκού.
Θα κρατάμε πάντα τη Ρούξι στην καρδιά μας. Θα ζει για πάντα στις καρδιές των φιλάθλων, στις καρδιές όλων όσων τη γνώρισαν. Αυτό το Σαββατοκύριακο, σε όλους τους αγώνες βόλεϊ στη Ρουμανία, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Ρουξάντρα Ντουμιτρέσκου.
Αντίο, Ρούξι! Είθε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου σε ένα φωτεινό μέρος! Είθε το χώμα σου να είναι ελαφρύ».