Ενώπιον της Αρχής Κατά της Διαφθοράς κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης, σχετικά με την υπόθεση εκτροπής του Κούρη.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο ίδιος αναφέρει ότι κλήθηκε ως πρώτος μάρτυρας, παραπέμποντας στην κατάθεσή του που έπεται για το βιβλίο του «Κράτος Μαφία».
«Η κατάθεσή μου ήταν μια καλή άσκηση ενόψει της έρευνας για το βιβλίο Κράτος Μαφία. Αναμένεται ότι θα κληθώ περί τα μέσα Μαρτίου και η κατάθεση μου θα διαρκέσει κάποιες μέρες. Έχω όλα τα στοιχεία και όλα τα τεκμήρια για να υποστηρίξω όσα γράφω στο βιβλίο για τα έργα και τις ημέρες του τέως Προέδρου.»
Υπενθυμίζεται ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία, σε σχετική της έκθεση εντόπισε παράνομη ιχθυοκαλλιέργεια, παράνομες επεμβάσεις σε κρατική γη και στον ποταμό Κούρη και παράνομη λειτουργία επιχείρησης εστίασης και χώρων διαμονής επισκεπτών στις κοινότητες Συλίκου και Τριμίκλινης. Κατόπιν αυτών, αποφάσισε να στείλει τα σχετικά ευρήματα στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς ώστε να εξετάσει κατά πόσο υπήρξε κατάχρηση εξουσίας ή άλλα αδικήματα.

Πηγή: Alphanews.live