Ο Κάρλος Αλκαράθ δεν ξέχασε την ήττα πέρσι στη Ρώμη από τον Φαμπιάν Μαροζάν, με τον Ισπανό να παίρνει τη ρεβάνς στην Καλιφόρνια και με 6-3, 6-3 σε 68 λεπτά να εξασφαλίζει μια θέση στα προημιτελικά του τουρνουά συνεχίζοντας την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του.

Για τον 20χρονο αυτή ήταν η 9η νίκη μέσα στη σεζόν (9-3), αλλά και η 13η στη διοργάνωση (13-2), ενώ παράλληλα έφτασε τις 50 σε ATP Masters 1000 τουρνουά βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 50-16 έχοντας κατακτήσει και 4 τίτλους.

Ο Νο2 του κόσμου απείλησε από την αρχή το service του Ούγγρου, ο οποίος χρειάστηκε να σβήσει ένα break-point για να κατακτήσει το πρώτο του game στον αγώνα. Ο Μαροζάν συνέχισε να φτάνει σε hold διατηρώντας το προβάδισμα με 3-2, όμως από εκεί και περα ο Αλκαράθ κατέκτησε τα επόμενα 4 games φτάνοντας σε 2 breaks (4-3, 6-3), αλλα΄και στην κατάκτηση του 1ου set.

Όπως και στο 1ο set, έτσι και στο 2ο οι δύο παικτες ξεκίνησαν κρατώντας το service τους, με τον Αλκαράθ να βρίσκει νέο break κάνοντας το 4-2. Στη συνεχεια ο Μαροζάν απείλησε για πρώτη φορά το service του Ισπανού, φτάνοντας σε διπλό break-point (15/40) με τον Αλκαράθ να παίρνει τους επόμενους 4 πόντους αυξάνοντας το προβάδισμα σε 5-2.

Ο Μαροζόν μείωσε σε 5-3, με τον Αλκαραθ να σφραγίζει τη νίκη στο service του εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τη 8άδα εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Άλεξ ντε Μινόρ.