Ως πολύ σοβαρή χαρακτήρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης την υπόθεση ξεπλύματος χρήματος από 32χρονη Ουκρανή, η οποία έπεσε θύμα ληστείας στη  Λεμεσό. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο κύριος Χαρτσιώτης υπέδειξε ότι όλα τα στοιχεία αξιολογούνται από τις Αρχές, ενώ ο ίδιος έχει ζητήσει ενημέρωση για την υπόθεση η οποία έχει ήδη παραπεμφθεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου.
Ο κύριος Χαρτσιώτης δεν έκρυψε μάλιστα την ανησυχία του για το περιστατικό, τονίζοντας πως το σύνολο των συναρμόδιων Αρχών εργάζονται για διαλεύκανση της υπόθεσης. Ερωτηθείς εάν χρειάζεται βελτίωση ο συντονισμός μεταξύ Αστυνομίας και άλλων κρατικών τμημάτων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν διαπιστώνεται οτιδήποτε μεμπτό αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί για την υπόθεση.
«Εννοείται ότι εάν διαπιστωθούν κενά, θα γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις».
Κληθείς να σχολιάσει εάν έχουν διαπιστωθεί οποιαδήποτε προβλήματα στα σημεία ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αφορμή και την υπόθεση του Τουρκοκύπριου δικηγόρου που καταζητούνταν για σφετερισμό ελληνοκυπριακής περιουσίας στα κατεχόμενα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «έχουν τροχοδρομηθεί διαδικασίες και μέτρα για να μην παρατηρηθούν ξανά τέτοια φαινόμενα». 

Πηγή: Alphanews.live