Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας και η βαθμολογία δείχνει ότι η μάχη της ανόδου θα κρατήσει μέχρι και το φινάλε.
Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου μπαίνει από θέση ισχύος σε αυτή την τελική ευθεία και ο στενός συνεργάτης του Νταβίντ Κανέδα, βοηθός προπονητή των «βυσσινί» Χρίστος Πιερέττης μίλησε στο balla.com.cy.

Έχετε μπροστά σας πέντε «τελικούς» για την άνοδο: «Αυτό που κάνουμε στην Ένωση είναι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά αν και καταλαβαίνουμε ότι συνολικά υπάρχουν πέντε τελικοί. Σίγουρα τα πιο σημαντικά ματς είναι αυτά με τους βασικούς ανταγωνιστές για την άνοδο και ένα από αυτά είναι και το επόμενο κόντρα στην Ομόνοια Αραδίππου. Αν τα καταφέρουμε θα κάνουμε ένα βήμα προς τον στόχο, τίποτα παραπάνω καθώς όλα μπορούν να αλλάξουν από αγωνιστική σε αγωνιστική»

Αν νικήσετε όμως ξεχωρίζετε αρκετά από την 4η θέση δημιουργώντας μια διαφορά ασφαλείας: «Γι’ αυτό είπα ότι το παιχνίδι είναι σημαντικό αλλά επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο, όλα είναι ανοικτά μέχρι να σφραγιστεί και μαθηματικά η άνοδος στην α’ κατηγορία. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες δεν διαφέρουν πολύ από πλευράς ποιότητας, θα παίξουν ρόλοι οι λεπτομέρειες».

Ποιες ομάδες βλέπει να παίρνουν το εισιτήριο στην α’ κατηγορία;
«Όπως είπα και πριν οι διαφορές των διεκδικητών της ανόδου είναι μικρές και όλα αλλάζουν από αγωνιστική σε αγωνιστική. Να ανέβει η ΕΝΠ στην α’ κατηγορία. Αυτό θέλω».

Στόχος είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος; «Ο πρώτος στόχος που τέθηκε το περασμένο καλοκαίρι όταν τα πράγματα δεν ήταν και τα πιο ευνοϊκά ήταν η άνοδος. Πρώτα να έρθει η άνοδος και το πρωτάθλημα θα είναι το επόμενο βήμα. Έγινε εξαιρετική δουλειά από τους διοικούντες, από την επιτροπή που ανέλαβε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η ομάδα άρχισε κυριολεκτικά από το μηδέν και οικονομικά και αγωνιστικά από πλευράς ρόστερ».

Το μήνυμα σας στον κόσμο της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου: «Ο κόσμος πρέπει να σταθεί δίπλα στην ομάδα σε αυτή την καθοριστική στιγμή της σεζόν. Είναι κοντά μας και πρέπει να συνεχίσουν γιατί η ΕΝΠ πρέπει να επιστρέψει στην α’ κατηγορία, εκεί ανήκει».

Χρίστος Χρίστου