Οι Λονδρέζοι βρίσκονται στην 11η θέση της βαθμολογίας και δεν δείχνουν ότι μπορούν να πλησιάσουν τις ευρωπαϊκές θέσεις με αποτέλεσμα ο Αργεντινός τεχνικός να βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης κριτικής.
«Πρόκειται για τη δημιουργία μιας ομάδας, το χτίσιμο μιας ομάδας είναι πραγματικά σημαντικό. Είναι σαν να χτίζεις ένα σπίτι. Πρέπει να είσαι σίγουρος για όλα τα βήματα που κάνεις. Αν κάνεις ένα λάθος, αφού φέρεις έναν ωραίο καναπέ και έπιπλα, το σπίτι αρχίζει να κινείται και… πέφτει. Ελάτε! Δεν θέλω να πω ότι τίποτα δεν είναι λάθος, αλλά πάντα χρειαζόμαστε χρόνο και χτίζουμε από το μηδέν. Μερικές φορές φαίνεται ότι προχωράς μπροστά αλλά μερικές φορές πρέπει να γυρίσεις πίσω γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα. Πάντα χρειάζεται χρόνος. Κοιτάξτε τα έργα της Μάντσεστερ Σίτι ή της Λίβερπουλ. Είναι πάντα θέμα χρόνου, είναι θέμα χρόνου και πολύ ξεκάθαρης ηγεσίας όπως ο Πεπ (Γκουαρδιόλα) ή ο Γιούργκεν (Κλοπ)» είπε ο Ποτσετίνο και πρόσθεσε:
«Πρέπει να δημιουργήσουμε μια καλή σχέση με τους οπαδούς. Οι οπαδοί πρέπει να καταλάβουν ότι τώρα πηγαίνεις στο Στάμφορντ Μπριτζ και είναι μια διαφορετική Τσέλσι, ένα διαφορετικό πρότζεκτ, διαφορετικά τα πάντα. Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε τους παίκτες επειδή δεν αποδίδουν. Σκεφτόμαστε κάθε μέρα και κάθε ώρα που περνάμε εδώ  Μερικές φορές είναι πνευματικό. Δεν είναι σωματικό, δεν είναι ποιοτικό – πρέπει να νιώσουν την αυτοπεποίθηση, πρέπει να βρουν την εμπιστοσύνη, πρέπει να βρουν τη θέση τους».