«Πήγαινε να πανηγυρίσεις στα αποδυτήρια». Αυτό είπε ο Τζέιμι Κάραγκερ στον Μαρτίν Έντεγκααρντ. Γιατί; Γιατί να ειπωθεί αυτό; Γιατί να μην αφήσεις την Άρσεναλ να απολαύσει μία τόσο μεγάλη νίκη; Γιατί να τους κατακρίνεις για τους πανηγυρισμούς τους και να κάνεις λόγο για «ανωριμότητα», την στιγμή που αν έχαναν, «έχαναν» και κάθε νόημα πιθανώς στο υπόλοιπο της σεζόν. Είναι «φάουλ», είναι μία «άκυρη» ατάκα από τον Τζέιμι Κάραγκερ. Και απλώς, στο τέλος της ημέρας, οι «κανονιέρηδες» μοιάζουν να τον… εκνεύρισαν λίγο περισσότερο!

Η Άρσεναλ έχει καταφέρει να πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη επί της Λίβερπουλ. Είναι μία πράγματι, τεράστια επικράτηση για τους «κανονιέρηδες», για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Διότι η Λίβερπουλ είχε γνωρίσει μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή των «9» παικτών, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, κόντρα στην Τότεναμ. Διότι βρισκόταν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και φαντάζει η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος.

Διότι μετά την είδηση της αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ, όλοι παίζουν και για τον Γερμανό προπονητή. Διότι αν έχανε, επί της ουσίας, θα ήταν εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Αναφέραμε τέσσερις βασικούς λόγους, για τους οποίους το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένο. Επικράτησε με 2+ γκολ των «κόκκινων», για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια. Είχε τριπλάσια expected goals, πάτησε «διπλάσιες» φορές στην αντίπαλη περιοχή, δημιούργησε πολύ περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες.

Ήταν ανώτερη από την αρχή μέχρι το τέλος, κέρδισε την πλειοψηφία των μονομαχιών, σκόραρε τρεις φορές, με ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ, και δέχθηκε ένα… αυτογκόλ – δώρο, όπως φυσικά, δώρο ήταν και το γκολ με το οποίο ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι έκανε το 2-1.

Συνεπώς, έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν. Έπαιζαν στο γήπεδό τους. Ο κόσμος τους δημιούργησε μία τρομερή ατμόσφαιρα. Ποιος λοιπόν, μπορεί να καταλάβει και να συμμεριστεί την άποψη του Τζέιμι Κάραγκερ; Αυτό το «πήγαινε στα αποδυτήρια» που είπε προς τον Μαρτίν Έντεγκααρντ, την στιγμή που ο Νορβηγός είναι ο αρχηγός των «κανονιέρηδων», είχε να κερδίσει τη Λίβερπουλ από πέρυσι, και θέλησε να απολαύσει την στιγμή;

Γιατί να είναι πρόβλημα ή κατακριτέο, το ότι η Άρσεναλ έμεινε στο γήπεδο, μετά το σφύριγμα της λήξης, και απόλαυσε με κάθε δυνατό τρόπο, μία τόσο μεγάλη νίκη; Αν έχανε, σχεδόν θα… τελείωνε η σεζόν της. Θα έμενε μακριά από Λίβερπουλ και Σίτι, θα χρειαζόταν συνδυασμούς αποτελεσμάτων για να επιστρέψει, έχει αποκλειστεί από Κύπελλο και Λιγκ Καπ, και θα ασχολούνταν μόνο με το Champions League, στο οποίο προφανώς και δεν είναι το φαβορί.

Με λίγα λόγια… Είναι μία «άκυρη» τοποθέτηση. Μία ατάκα από έναν πρώην ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, με την οποία συμφώνησε και ο Γκάρι Νέβιλ. Τους ζήτησε να μπουν στα αποδυτήρια, αλλά αν έχαναν, θα εκλογίκευε τον λόγο που κάτι ανάλογο θα έπραττε, πολύ λογικά, και η Λίβερπουλ στο «Έμιρεϊτς». Συνέβη, κέρδισε η Άρσεναλ και… προχωράμε. Τέτοιου είδους τοποθετήσεις όμως, συμβαίνουν απλώς για να… ειπωθούν. Και πραγματικά, πέραν του ότι είναι «άκυρες», απλώς δημιουργούν εντυπώσεις!