Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Τομ Λόκιερ υπέστη ανακοπή καρδιάς στον αγώνα της Μπόρνμουθ με τη Λούτον για τη 17η αγωνιστική της Premier League, με το παιχνίδι να διακόπτεται οριστικά μετά την κατάρρευση του ποδοσφαιριστή στο 60ο λεπτό.

Η καρδιά του αρχηγού της Λούτον σταμάτησε για 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, όμως ο Ουαλός έλαβε αμέσως τις πρώτες βοήθειες, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και βγήκε νικητής από αυτή τη μάχη.

Ο 29χρονος μίλησε στο Sky Sports για το περιστατικό αναφέροντας ότι πέθανε στην κυριολεξία.

 

“Έτρεχα μέχρι τη μέση και ζαλιζόμουν πολύ. Νόμιζα ότι θα ήμουν καλά σε ένα δευτερόλεπτο, αλλά δεν ήμουν. Ξύπνησα κι οι γιατροί ήταν εκεί.

Ήξερα αμέσως ότι ήταν διαφορετικό από τον Μάιο. Την τελευταία φορά ένιωσα σαν να ξύπνησα από ένα όνειρο και αυτή τη φορά ξύπνησα από το πουθενά.

Έβλεπα ότι υπήρχε περισσότερος πανικός κι ήμουν λίγο αποπροσανατολισμένος. Δεν μπορούσα να μιλήσω, δεν μπορούσα να κουνηθώ.

Προσπαθούσα να καταλάβω τι συνέβαινε και θυμάμαι ότι σκέφτηκα: “Θα μπορούσα να πεθάνω εδώ”. Ήταν μια σουρεαλιστική σκέψη που είχα, δεν μπορούσα να ανταποκριθώ και ο πανικός συνεχιζόταν.

Κυριολεκτικά πέθανα, αλλά έκτοτε είμαι μουδιασμένος με το όλο θέμα. Δεν ξέρω αν έχω επεξεργαστεί αυτό που συνέβη. Δεν ξέρω αν θα μου ξανασυμβεί, αλλά δεν έχω αισθάνομαι τίποτα από τότε. Δεν πρόκειται να πω ψέματα, ήταν δύο δύσκολοι μήνες.

Ήταν πιο δύσκολο για την οικογένειά μου να το παρακολουθεί αυτό να συμβαίνει. Ήταν χειρότερο για εκείνους. Ο πατέρας μου ήταν στον αγώνα και η κοπέλα μου ήταν επτά μηνών έγκυος εκείνη την εποχή”.