Τι έγινε σαν σήμερα στον παγκόσμιο αθλητισμό.

2000: Με άδεια της FIFA

Η FIFA έδωσε άδεια στην Βρετανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να χρησιμοποιήσει τον «κανόνα διαφωνίας των 10 γιαρδών» από την επόμενη  αγωνιστική περίοδο. Σύμφωνα με τον κανόνα, που εφαρμόζεται σε αγώνες ράγκμπι, όταν ο διαιτητής αντιμετωπίζει διαμαρτυρίες παικτών έχει το δικαίωμα να στήσει την μπάλα 10 γιάρδες πιο μπροστά από το υποδεδειγμένο σημείο προς το αντίπαλο τέρμα.

1994: Έκλεισε «καρέ»

Η Αμερικανίδα Bonny Blair κατέκτησε το τέταρτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας της όταν κέρδισε την κούρσα των 500μ speed-skating σε χρόνο ρεκόρ 39.25” στο Λιλεχάμερ της Νορβηγίας.

1992: Ντεμπούτο με γκολ

Ο Alan Shearer σκόραρε στο ντεμπούτο του με την Εθνική Αγγλίας εναντίον της Γαλλίας στο Wembley. Η Αγγλία νίκησε με 2-0 και υποχρέωσε τη Γαλλία στην πρώτη της ήττα μετά από 20 αγώνες.

1985: Έκτος διαιτητής

Το NFL προσθέτει 6ο διαιτητή στους αγώνες του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου.

1984: Δίδυμοι στο βάθρο

Οι δίδυμοι αδελφοί Phil και Steve Maher από τις ΗΠΑ έγιναν οι πρώτοι που ανέβηκαν στο βάθρο του ίδιου ολυμπιακού αγωνίσματος όταν κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο στο slalom στο Σεράγεβο.

1978: Γεννιέται ο «Μιχαλάκης»
Σαν σήμερα πριν 46 χρόνια γεννήθηκε στην Κύπρο ένας από τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές και ένας παίκτης με σπουδαία καριέρα και στην Ελλάδα. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου.

1964: «Έφυγε» ο Καλαφάτης

Πέθανε ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού Γιώργος Καλαφάτης. Το 1908 αποχώρησε από τον Πανελλήνιο και μαζί με άλλους συμπαίκτες του ίδρυσαν τον ιστορικό αθηναϊκό σύλλογο.

1928: Τελετή λήξης

Ολοκληρώθηκαν οι 2οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σεν Μόριτς, στους οποίους συμμετείχαν 468 αθλητές και 27 αθλήτριες από 25 χώρες σε 13 αθλήματα. Οι αγώνες άρχισαν στις 11 Φεβρουαρίου.

1910: Ιστορικό γήπεδο

Εγκαινιάστηκε το «Old Trafford» με τον αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ (3-4Τι