Η Ομόνοια μπορεί να πήρε τη νίκη απέναντι στον Οθέλλο όμως, μετά το τέλος του αγώνα ο κόσμος αποδοκίμασε δίκαια τους ποδοσφαιριστές αλλά και το προπονητικό επιτελείο.
Ο λόγος… είναι ξεκάθαρος. Συνεχίζει να προβληματίζει με τις εμφανίσεις της η ομάδα. Απουσιάζει το κυρίαρχο παιχνίδι, η διάρκεια στην κατοχή και γενικότερα η σιγουριά στα πόδια των παικτών. Δεν είναι η ομάδα που θα επιβληθεί του αντιπάλου της, γι’ αυτό και σήμερα κινδύνεψε να ισοφαριστεί όπως έγινε και με τον Εθνικό.
Οι ποιοτικές μονάδες που διαθέτει… την «ξελάσπωσαν», αφού όταν δημιουργεί ευκαιρίες αυτό προέρχεται -τις πλείστες φορές- από προσωπικές ενέργειες. Όπως και στη φάση του τέρματος όπου «μίλησε» η κλάση του Ρομάν Μπέζους, ο οποίος βρήκε τον τρόπο να γυρίσει ενώ ήταν πλάτη και να σκοράρει ένα πανέμορφο γκολ. Εκτός από τον Ουκρανό, σωτήριος ήταν και ο Φαμπιάνο με τις μεγάλες επεμβάσεις που πραγματοποίησε.
Πλέον, οι «πράσινοι» μπαίνουν στα πλει οφ με νίκη, αλλά όχι με την καλύτερη ψυχολογία. Αυτό καλείται να διαχειριστεί και να αλλάξει ο Τσέτιλ Ρέιχνταλ για να μπορέσει να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας του στα ντέρμπι που ακολουθούν.
Στα αγωνιστικά ενόψει του πρώτου αγώνα της δεύτερης φάσης, ο Παναγιώτου αποχώρησε τραυματίας και αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες το χρονικό διάστημα που θα απουσιάσει. Ο Λανγκ δέχθηκε την 3η του κίτρινη κάρτα στο φετινό πρωτάθλημα και θα εκτίσει την ποινή του σε ένα από τους δύο επόμενους αγώνες των πλει οφ. Η λογική λέει ότι ο Σίμιτς θα επιστρέψει, ο Ουζόχο το ίδιο εάν ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το διαβατήριο του αλλά και ο Μάθιους ο οποίος απουσίαζε λόγω καρτών.

Σόλωνας Κύπρου