Ο Λιάσος Λουκά, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, στάθηκε στη μεγάλη αναμέτρηση της πρεμιέρα των πλέι οφ ανάμεσα σε Άρη και Ομόνοια. Τόνισε πως η έλευση Γιάννη Αναστασίου στους πράσινους, για την ώρα δεν θα αλλάξει πολλά, ενώ έχρισε φαβορί την «Ελαφρά Ταξιαρχία».
Αναλυτικά:
Αρχικό σχόλιο: «Ο Άρης είναι περσινός πρωταθλητής κι έκανε ένα πολύ καλό σερί μέχρι την ήττα με το ΑΠΟΕΛ, από την οποία όμως, έβγαλε αντίδραση. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με ποιότητα και βάθος στο ρόστερ.
Η Ομόνοια έχει τα δικά της θέματα. Δεν έχει χαθεί τίποτα, είναι κοντά στην κορυφή ακόμα, αλλά, αν κρίνουμε από την αγωνιστικότητά της πρέπει να αλλάξει για να μπορεί να ελπίζει στον τίτλο».

Τι θα αλλάξει η έλευση του Γιάννη Αναστασίου: «Θεωρώ πως το πρωτάθλημα δεν είναι για χημείες. Από τη στιγμή που έχει στόχους μην περιμένετε μεγάλες αλλαγές. Θα παίξουν παίκτες στις θέσεις του. Θα περάσει τη δική του νοοτροπία και το πλάνο του, το δικό του στιλ παιχνιδιού. Θα πιέζει ψηλά, θα κτίζει τις επιθέσεις από πίσω και θα επιτίθεται πιο πολύ. Εξάλλου, αυτό προστάζει η ιστορία της Ομόνοιας. Σε όποιο γήπεδο κι αν παίζει πρέπει να επιτίθεται και να νικάει. Είσαι καταδικασμένος σε αυτή την ομάδα να παίρνεις νίκες, γι’ αυτό κι ο κόσμος είναι απαιτητικός».
Ποιο είναι το φαβορί; «Το ίδιο ισχύει ότι και στα άλλα ντέρμπι. Είναι φαβορί ο Άρης με μικρό προβάδισμα λόγω του ότι αγωνίζεται εντός έδρας».

Θράσος Δημητρίου