Ακόμα κι αν ο Κλοπ θα ήθελε να τραβάει τα μαλλιά του βλέποντας τους Τζόουνς και Ζότα ν’ αποχωρούν με τραυματισμούς στο πρώτο ημίχρονο, οι Σαλάχ και Νούνιες φώναξαν «κόουτς, εμείς είμαστε εδώ»! Η Λίβερπουλ μια εβδομάδα πριν τον τελικό του Λιγκ Καπ, πέρασε… αέρα από την έδρα της Μπρέντφορντ με το τελικό 4-1, έχοντας προσωπικότητες που βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα. Ο «Φαραώ» σημείωσε γκολ και ασίστ στην πρώτη του συμμετοχή μετά την Πρωτοχρονιά, ο Ντάργουιν συνέχισε τα δικά του κατορθώματα και ο Χάκπο τους έκανε παρέα στο σκοράρισμα. 

Από τη μία οι δεδομένες δυσκολίες της επίσκεψης στο Μπρέντφορντ και από την άλλη οι τραυματισμοί των Τζόουνς και Ζότα. Ευτυχώς για τη Λίβερπουλ, η τρομερή αυτοπεποίθηση του Ντάργουιν Νούνιες τη φετινή σεζόν δεν κάνει… διαλείμματα. Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ με τον Σαλάχ στον πάγκο, τον Ρόμπερτσον αριστερά στην άμυνα και την επαναφορά του Μπράντλεϊ δεξιά μετά τις λίγες μέρες απουσίας του λόγω πένθους, κατάλαβαν πως το μεσημέρι δεν θα ήταν άνετο στο Gtech Community Stadium. Η Μπρέντφορντ είχε στιγμές που έδειχνε απειλητική με τον Τόνεϊ να προσπαθεί είτε να βρίσκει τους χώρους στους οποίους έβγαιναν οι κάθετες από τους συμπαίκτες του, είτε στον κενό χώρο, όπου όμως ο Κονατέ φρόντιζε να του ασκεί πίεση.

Ο Κλοπ, μια εβδομάδα πριν από τον μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Τσέλσι, είδε αρχικά τον Κέρτις Τζόουνς στο 34′ ν’ αποχωρεί αναγκαστικά λόγω τραυματισμού και στο 44′ έγινε το ίδιο με τον Ζότα, του οποίου το πρόβλημα μοιάζει αρκετά σοβαρό. Βέβαια, μέχρι να γίνει η δεύτερη αλλαγή, η Λίβερπουλ είχε καταφέρει να διώξει αρκετό βάρος από πάνω της με το 1-0! Από ταχύτατο τρανζίσιον έπειτα από στατική φάση της Μπρέντφορντ, ο Ζότα πανέξυπνα με το κεφάλι έστειλε τον Νούνιες στον κενό χώρο και εκείνος με υπέροχη λόμπα πάνω από τον Φλέκεν έδωσε το προβάδισμα στους πρωτοπόρους της Λίβερπουλ.

Ο Ουρουγουανός που είναι «φωτιά» φέτος, έγινε κι αυτός αλλαγή στην ανάπαυλα, δίχως όμως να προκύπτει κάποιο νέο πρόβλημα. Απλά θα υπήρχε μονάχα ένα «παράθυρο» πια για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο ημίχρονο μετά τις αναγκαστικές αλλαγές απ’ το πρώτο μέρος. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ στην επιστροφή του στην Πρέμιερ μετά την Πρωτοχρονιά, συμμετείχε στο δεύτερο τέρμα! Αφού πρώτα έχασε τετα-α-τετ βάζοντας λάθος το πόδι, έκανε την ασίστ προς τον Μακ Άλιστερ στο 55′!

Ο Αργεντινός πάτησε περιοχή, έκανε τη ντρίμπλα φέρνοντας την μπάλα στο δεξί και πλάσαρε για το 2-0! Η χαρά του Αιγύπτιου για την πρώτη του συμμετοχή στην κορυφαία Λίγκα μετά από ενάμιση μήνα δεν θα έμενε μονάχα στην ασίστ. Έτσι, από… πεταμένη κεφαλιά του Χάκπο στο 68′, ο Σαλάχ έτρεξε ανάμεσα στους αμυντικούς της Μπρέντφορντ που «κοιμήθηκαν», κράτησε τον έλεγχο της μπάλας, μπήκε στην περιοχή και με το αριστερό έγραψε το 3-0!

Η χαλαρότητα των παικτών του Κλοπ μετά και το τρίτο γκολ που «κλείδωσε» τη νίκη, απαγόρευσε την καταγραφή του clean sheet και στο 75′ ο Τόνεϊ από το «ριμπάουντ» σε ωραία απόκρουση του Κέλεχερ σε χαμηλό σουτ του Ρεγκιλόν για το 3-1. Επειδή όμως τα μετόπισθεν των «bees» ήταν… αλλού το μεσημέρι του Σαββάτου, πάλι ένα λάθος στο 86′ επέτρεψε στον Ντίας να στείλει τον Χάκπο απέναντι απ’ τον Φλέκεν κι εκείνος έκανε το τελικό 4-1 για τους reds.