Τη φετινή σεζόν, η Μονακό τα καταφέρνει περίφημα, μακριά από το Πριγκιπάτο, έχοντας συγκεντρώσει 22 βαθμούς, μετά και τη δραματική επικράτησή της, με 3-2 στο 92′, στο Stade Bollaert-Delelis επί της Λανς. Η ομάδα του Άντι Χούτερ άφησε πίσω την ήττα-σοκ από τη Τουλούζ και παραμένει δυνατά στη μάχη για έξοδο στο Champions League.
Στο 119ο ραντεβού των δυο ομάδων, η Μονακό είχε τη πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, όταν, στο 6ο λεπτό, ο Μπεν Γεντέρ βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Λανς, αλλά, νικήθηκε από τον Σαμπά. Στο 19′, από λάθος του Ντάνσο, ο Μπαλογκούν έγινε κάτοχος της μπάλας και άνοιξε το σκορ για τη Μονακό, η οποία διπλασίασε τα τέρματά της στο ημίωρο. Ο Μιναμίνο σούταρε, από δύσκολη γωνία, ο γκολκίπερ της Λανς δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και εκείνη κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2. Στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν και να ξαναμπούν στο ματς. Ο Γουαχί βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ Μαγέσκι, πλάσαρε και έκανε το 1-2.
Στο 57ο λεπτό, η Λανς άγγιξε την ισοφάριση, με τον Άντι Ντιούφ να πιάνει το σουτ, η μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού της Μονακό και να χτυπάει στο δοκάρι. Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα, ο Σαΐντ πέρασε στην ενδεκάδα της Λανς και, επτά λεπτά αργότερα, έφερε το ματς στα ίσα. Ο Σοτοκά, με κεφαλιά-πάσα, βρήκε τον Σαΐντ και εκείνος, με διπλή προσπάθεια, νίκησε τον τερματοφύλακα της Μονακό, για το 2-2. Στο 82ο λεπτό, η Μονακό είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρει, ξανά, το προβάδισμα, όταν κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπαλογκούν, αλλά, ο Σαμπά απέκρουσε, για να έρθει η φάση του 92ου λεπτού, όπου ο Μιναμίνο, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ λύτρωσε τη Μονακό, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3, αποτέλεσμα που ρίχνει τη Λανς στην έκτη θέση και αφήνει τους Μονεγάσκους σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ.