Ντέρμπι «αιωνίων» με φόντο το πλεονέκτημα έδρας στην Α1 Γυναικών!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ (15:00) για τη 16η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος, σε μια αναμέτρηση που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Σε καλή αγωνιστική κατάσταση οι «ερυθρόλευκες», έρχονται από πέντε διαδοχικές νίκες, ενώ την περασμένη Τετάρτη (21/2) έφυγαν με άνετη νίκη 86-67 από την έδρα των τρίτων της βαθμολογίας, Εσπερίδων Καλλιθέας. Κορυφαίες για τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση οι Χριστινάκη (23π) και Βίτολα (17π, 6 ριμπ, 9 ασίστ), με την ομάδα του Θάνου Νίκλα να κυριαρχεί από τα πρώτα λεπτά του ματς.

«Παίζουμε για πρώτη φορά εντός έδρας με το Παναθηναϊκό, αυτή τη σεζόν. Θέλουμε, μετά τις ήττες στις λεπτομέρειες εκτός έδρας, να διορθώσουμε την απόδοσή μας και να φέρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Είναι ένα παιχνίδι που θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς και τίποτα παραπάνω, καθώς φέτος δεν μεταφέρουμε τις νίκες στα πλέι οφ. Σίγουρα, είναι ένα παιχνίδι προσωπικοτήτων, που θα φύγει από την τακτική και θα πρέπει να κερδίσουμε τις ατομικές μονομαχίες. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη νίκη και μόνο σε αυτό, χωρίς δεύτερες σκέψεις και συναισθήματα. Να δουλέψουμε σαν ομάδα για το επιθυμητό αποτέλεσμα! Σίγουρα, η βοήθεια του κόσμου μας θα μας δώσει την ώθηση και είναι ιδιαίτερα σημαντική», δήλωσε ενόψει του μεγάλου σημερινού ντέρμπι ο προπονητής του Ολυμπιακού, με την Αγγελική Νικολοπούλου από πλευρά της να προσθέτει:

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο θα χρειαστεί να είμαστε, από την αρχή, συγκεντρωμένες και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Ξέρουμε τι ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός και τι σημασία έχει το αυριανό παιχνίδι. Οπότε, οφείλουμε να είμαστε σοβαρές, από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο. Θα είμαστε στο γήπεδο μας και θεωρώ, ότι αυτό θα μας δώσει ώθηση, για να έχουμε ένα καλό παιχνίδι».

Με ανεβασμένη ψυχολογία έρχεται στο σημερινό ντέρμπι και η ομάδα του Παναθηναϊκού, έχοντας στεφθεί Κυπελλούχος την προηγούμενη εβδομάδα στην Κρήτη και στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Στον τελικό επικράτησε με μεγάλη άνεση (87-62) των Εσπερίδων, δίνοντας συνέχεια στο εξαιρετικό εντός των συνόρων νικηφόρο σερί του! Οι «πράσινες» παραμένουν αήττητες (13-0) στο πρωτάθλημα, έχοντας επικρατήσει και του Ολυμπιακού, με το οριακό 56-55 τον περασμένο Νοέμβριο, για τον πρώτο γύρο της φετινής Α1.

Αυτή ήταν πρώτη από τις δύο φετινές αναμετρήσεις των δύο «αιώνιων» αντιπάλων, με τον Παναθηναϊκό να έχει νικήσει και τον μεταξύ τους ημιτελικό Κυπέλλου, με 65-61 στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη.