Σπουδαία αναγνώριση για τον Βινίσιους Ζούνιορ, καθώς ο Βραζιλιάνος διεθνής μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης διορίστηκε πρεσβευτής της UNESCO.

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος διεθνής μεσοεπιθετικός έγινε ο δεύτερος της χώρας του (μετά τον Πελέ) που χρίζεται με αυτό τον «ρόλο». Ο σούπερ σταρ των μερένγκες έχει δημοιουργήσει ένα Ινστιτούτο με το όνομά του «Vinicius Jr», το οποίο έχει ως στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης στη χώρα του σε νέα παιδιά και εφήβους των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων.

«Το να διορίζομαι Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO σε ηλικία μόλις 23 ετών είναι κάτι παραπάνω από τιμή. Είναι ένα επίτευγμα και ένα καθήκον που θα κουβαλάω μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου. Φυσικά και θέλω να με αναγνωρίζουν ως μεγάλο παίκτη, αλλά και ως πολίτη που προσπάθησε να κάνει τη διαφορά. Αγωνίζομαι για την εκπαίδευση από τα 19 μου και το Ινστιτούτο μου αναπτύσσεται σταδιακά στη Βραζιλία. Χάρη στην υποστήριξη της UNESCO, θα έχουμε τώρα θετικό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βινίσιους σε ανάρτησή του.