Ήταν μακράν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ στην αναμέτρηση απέναντι στην Μπέρνλι ο Χάρβεϊ Έλιοτ. Έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, κατέγραψε δύο ασίστ, έγινε ο… τρίτος ποδοσφαιριστής των «κόκκινων» που γίνεται τόσο επιδραστικός ως αλλαγή. «Μιμήθηκε» με λίγα λόγια, ένα… άγνωστο ρεκόρ του Κώστα Τσιμίκα με την κόκκινη φανέλα!
Όποιος έχει παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μπέρνλι, θα μπορέσει να συμφωνήσει μαζί μας. Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο για τους «κόκκινους». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν έπεισε με την απόδοσή της, ενώ αυτή του Βινσέντ Κομπανί έδωσε ό,τι είχε, προκειμένου να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Έπαιξε ποδόσφαιρο, δεν κλείστηκε, σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και είχε και δύο σημαντικές στιγμές, με τον Φοφανά, ώστε να βρει και δεύτερο γκολ. Στο τέλος της ημέρας όμως, μετρούν οι βαθμοί. Αυτοί κατέληξαν στη Λίβερπουλ και οι γηπεδούχοι βρίσκονται ακόμη στην κορυφή της Premier League.
Αν υπήρχε ένας που άλλαξε σε τεράστιο βαθμό την ροή του παιχνιδιού, αυτός ήταν σίγουρα ο Χάρβεϊ Έλιοτ. Μπήκε ως αλλαγή, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και έχει καταγράψει και τις δύο ασίστ, για τα γκολ της ομάδας του.
Αρχικά, ευνοήθηκε από το λάθος της Μπέρνλι και βρήκε τον Λουίς Ντίας για το 2-1, για να έρθει η στιγμή του Ντάργουιν Νούνιες στο φινάλε, ώστε ο Έλιοτ να «γράψει» ιστορία. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Το εντυπωσιακό στατιστικό που μέχρι τώρα είχε στην κατοχή του ο Κώστας Τσιμίκας, ο Λουίς Γκαρσία και κανένας Άγγλος.
Το να φοράς δηλαδή τη φανέλα της Λίβερπουλ, να περάσεις ως αλλαγή σε παιχνίδι της Premier League και να δώσεις δύο ασίστ. Και για όσους δεν θυμάστε πότε έκανε κάτι τέτοιο ο «Τσίμι», πρέπει να γυρίσετε τον χρόνο στο καλοκαίρι του 2022 και στο 9-0 της Λίβερπουλ με την Μπόρνμουθ.
Χρειάστηκε 21 λεπτά τότε ο Τσιμίκας, με τον Έλιοτ να είναι ο τρίτος στη σχετική λίστα για τη Λίβερπουλ. Ένα εντυπωσιακό στατιστικό για τον Κώστα Τσιμίκα, που οι περισσότεροι, δεδομένα, δεν γνώριζαν!