Συγκλονίζει από το πρωί η είδηση του θανάτου του 36χρονου Πέτρου Παπαδόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες το απόγευμα, στην προσπάθειά του να επιδιορθώσει συλλεκτικό μηχάνημα ελιών σε ελαιοτριβείο στην κοινότητα Ανώγυρα της επαρχίας Λεμεσού.

Οι έρευνες σε σχέση με το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα είναι σε πλήρη εξέλιξη με τα μέλη του αστυνομικού σταθμού Αυδήμου μαζί με λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, να έχουν μεταβεί από το πρωί για επιτόπιες εξετάσεις και αυτοψία στη σκηνή της τραγωδίας.

Κάτω από το μικροσκόπιο της Αστυνομίας και των δύο εμπλεκόμενων Τμημάτων, έχουν τεθεί οι συνθήκες οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο του 36χρονου Πέτρου με τις πληροφορίες του philenews να αναφέρουν ότι εκτελούσε εργασίες συγκόλλησης στο κάτω μέρος της ομπρέλας συλλογής καρπών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 36χρονος είχε ανεβάσει τη μια πλευρά του μπροστινού μέρους της βάσης της ομπρέλας συλλογής καρπών σε μικρό ύψος (45 μοίρες), έτσι ώστε να προχωρήσει σε εργασίες συγκόλλησης στο κάτω μέρος. Σε κάποια στιγμή τμήμα του μηχανήματος έπεσε απότομα με αποτέλεσμα ο 36χρονος να παγιδευτεί και να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι. Πρόκειται για καινούργιο μηχάνημα το οποίο αγοράστηκε πρόσφατα με το βάρος του να ξεπέρνα τον έναν τόνο.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας αναζήτησε όπως πληροφορείται το philenews και το εγχειρίδιο του μηχανήματος για μελέτη, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν ακολουθήθηκαν σωστά οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον κατασκευαστή.

Από τη σκηνή έχουν περισυλλέγει διάφορα στοιχεία και τεκμήρια ενώ αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα του ελαιοτριβείου ούτως ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο τραγικό ατύχημα.

Την ώρα της τραγωδίας στο χώρο του ελαιοτριβείου βρισκόταν ο 36χρονος και ένας αλλοδαπός εργάτης, ο οποίος δεν είδε το τραγικό συμβάν. Ανακρινόμενος ο εργάτης υποστήριξε ότι άκουσε θόρυβο από την πτώση του μηχανήματος, βγήκε έξω και αφού πλησίασε το σημείο, είδε τον 36χρονο να έχει καταπλακωθεί από το τμήμα του μηχανήματος.

Η Αστυνομία έλαβε πληροφορία για το ατύχημά στις 18:30 το απόγευμα της Παρασκευής. Άμεσα στη σκηνή μετέβησαν μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, ο Βοηθός Υπεύθυνος Υπαίθρου, μέλη του αστυνομικού σταθμού Αυδήμου και ο σταθμάρχης Αυδήμου. Ο 36χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου ο επί καθήκοντι ιατρός πιστοποίησε το θάνατο του.

Η τραγική είδηση του θανάτου του 36χρονου έχει συγκλονίσει από το πρωί όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο και όχι μόνο. Όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για τον 36χρονο Πέτρο, γιο του εκδότη της εφημερίδας «Πολίτης». Στον Γιάννη Παπαδόπουλο και σε όλη την οικογένειά του, η διεύθυνση και το προσωπικό του συγκροτήματος «Ο Φιλελεύθερος» εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια κι εύχονται δύναμη και κουράγιο.

ΠΗΓΗ: Ο Φιλελεύθερος