Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάρνακας και πιστός οπαδός της ομάδας Κλημης Αλεξάνδρου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 με αφορμή την επέτειο του έπους του Κόζιτσε.

Για εκείνο το έπος του Κόζιτσε:
«Δεν ξεχνιέται αυτό το παιχνίδι και ειδικά αυτά που ακολούθησαν της πρόκρισης. Ήταν η δεύτερη φορά που πηγαίναμε στο Κόζιτσε πέρσι και σαν να και ήμασταν στην Λάρνακα, έβλεπες παντού φίλους και γνωστούς. Μετά από τέτοιες στιγμές, λες χαλάλι για όσα δίνεις γι’ αυτή την ομάδα».

Τα θυμάσαι όλα από τότε; «Πως να τα ξεχάσω. Βλέπω τα βίντεο από εκείνους τους πανηγυρισμούς μια φορά τον μήνα. Ήταν εξαιρετικές οι αναμνήσεις».

Ήταν αρκετό το κρύο εκείνη την βραδιά: «Ήταν από τα πιο κρύα ταξίδια που κάναμε αλλά όταν άρχισε το παιχνίδι μπήκαμε σε καλοκαιρινό μου, ζεσταθήκαμε».

Ήταν η καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ η ΑΕΚ; «Δεν μπορώ να είμαι απόλυτος. Δεν είναι μόνο η ποιότητα. Υπήρχαν και άλλες χρονιές που είχαμε τέτοια ποιότητα. Η φόρμα εκείνης της εποχής, κάποιες ευνοϊκές κληρώσεις, το κλίμα στην ομάδα μας βοήθησε να κάνουμε κάτι που δεν κάναμε ποτέ στην ιστορία μας. Κόσμος, ποδοσφαιριστές, διοίκηση, τεχνική ηγεσία έκαναν τα πάντα και ότι κάναμε μας έβγαινε».

Για την φετινή ΑΕΚ: «Η αλλαγή του προπονητή αλίμονο να μην ήταν σωστή. Τα αποτελέσματα το δείχνουν. Μια ομάδα που με τον ίδιο προπονητή πήγε στους «16» της Ευρώπης έδειξε ότι δεν μπορούσε. Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή. Κάπου έδειξε ο κ. Όλτρα ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει άλλο. Οι παίκτες κάνουν τον προπονητή. Φάνηκε ότι ο κ. Όλτρα ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πρώτη αποτυχία. Αυτό φοβόμουν και με τον κ. Σιμόν μετά την πρώτη στραβή. Χάσαμε από τον Απόλλωνα και αμέσως πήγαμε και νικήσαμε στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ την ΑΕΛ και νικήσαμε και την Ανόρθωση».

Μπορεί να καλύψει την διαφορά η ΑΕΚ; «Μπορεί να καλυφθεί όχι μόνο από την ΑΕΚ αλλά και από τις ομάδες που είναι και πιο κάτω. Ίσως μετά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ να αλλάξουν τα δεδομένα. Και ο τίτλος και οι θέσεις της Ευρώπης θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Αυτό φαίνεται από αυτά που δείχνουν οι ομάδες. Το ΑΠΟΕΛ έδειξε να είναι η πιο σταθερή ομάδα αλλά αρχίζει ένα μίνι πρωτάθλημα».

Για τον Τρισκόφσκι: «Εκεί που κρούζει το σίδερο θα μας ξελασπώνει. Έχει την δική του ιστορία στην ΑΕΚ, το λένε οι αριθμοί. Αυτά που πέτυχε ο Τρίσκο δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να τα κάνει κάποιος άλλος τα υπόλοιπα 10, 20, 30 χρόνια. Είναι τεράστιο κεφάλαιο και είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν στο μυαλό τους πως να τον αξιοποιήσουν».