«Οι αποστάτες αυτοί που ως γνωστό λειτούργησαν στο φανερό υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη να μην επιβραβεύονται. Είναι ορισμένοι στον ΔΗΣΥ που δεν θέλουν την επιβράβευση. Αλλά εφόσον οι επιλογές γίνονται με δημοκρατικό τρόπο, τότε εναπόκειται στο κάθε μέρος στο τι κριτήρια επιλέγει όταν ψηφίζει», δήλωσε ο Γιαννάκης Κασουλίδης στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι με αφορμή την πολιτική αναστάτωση που επικρατεί στον ΔΗΣΥ.

«Για τον κ. Κωστάκη Κωνσταντίνου, είπε πως  επιβραβεύτηκε και τον ευνόησαν οι κανονισμοί καθώς ήταν χωρίς ανθυποψήφιο και το πολιτικό γραφείο έκανε και επιπρόσθετη υποψηφιότητα.

Ο κ. Κωνσταντίνου που ήταν η πέτρα του σκανδάλου, πρέπει να νιώσει την υποχρέωση να προβεί σε κάτι περισσότερο. Να επιδιώξει να συναντηθεί με τον υποψήφιο δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος και να κάνουν μαζί μια δήλωση που να δηλώνει ενώπιων πάντων ότι ο ένας θα ψηφίσει τον άλλο.

«Όσοι έκαναν αποστασία είναι αποστάτες. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Ο χρόνος θα επουλώσει τις πληγές. Τους θέλουμε στο κόμμα τους αποστάτες αφού η προηγούμενη ηγεσία αποφάσισε ότι δεν θα ξεκινήσουμε διώξεις αλλά θα επουλώσουμε πληγές», πρόσθεσε.

Ο κ. Κασουλίδης τάχθηκε κατηγορηματικά εναντίον της προσέγγισης ΔΗΣΥ με την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη. «Η κάλπη των προεδρικών μας όρισε στην αντιπολίτευση και αντιπολίτευση θα είμαστε μέχρι το τέλος της πενταετίας. Ο τόπος αυτός χρειάζεται αντιπολίτευση και αντιπολίτευση δεν πρέπει να είναι μόνο το ΑΚΕΛ».

Ερωτηθείς αν για την ήττα του ΔΗΣΥ φταίει ο Χριστοδουλίδης, είπε «Η αποστασία φταίει και όσοι τον ακολούθησαν».

Κληθείς να σχολιάσει αν φταίει και η τότε ηγεσία που κατήλθε στις εκλογές κόντρα στα προγνωστικά ο κ. Κασουλίδης είπε «Μα δεν θα αποφασίζουν τα προγνωστικά αλλά ο κυρίαρχος λαός στην κάλπης».

«Οι δημοσκοπήσεις επηρεάζουν κάποιους που θέλουν να παν με τον δυνατό και εκείνο που είναι εξουσία». Παράλληλε εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ΔΗΣΥ θα πάει καλά στις επερχόμενες δημοτικές και ευρωβουλευτικές.

Ερωτηθείς αν πάει καλά η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη απάντησε «Όχι. Δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει, ήταν έτοιμος για καλή επικοινωνία. Αλλά βάζει δυστυχώς την επικοινωνία τώρα πάνω από την ουσία με αποτέλεσμα στο τέλος να δημιουργεί απογοητεύσεις. Είναι η επικοινωνία που φταίει. Όλα όσα υπερπροβάλλονται και δεν επιτυχάνουν δημιουργούν απογοήτευση.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την έναρξη δραστηριοτήτων από την προσωπική απεσταλμένη του Γ.Γ του ΟΗΕ κα. Ολγκίν, ο κ. Κασουλίδης είπε πως είναι ενθαρρυντικό πως Ε.Ε., Συμβούλιο της Ευρώπης δεν αποδέχονται την τουρκική θέση για χωριστή κυριαρχία και 2 κράτη και διεθνή αναγνώριση πριν καθίσουν στο τραπέζι.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κασουλίδης είπε πως συμφωνεί με τα μονομερή ΜΟΕ για τους Τ/κ και τους μεικτούς γάμους.