Με μία πολύ δύσκολη αποστολή ξεκινάει τη θητεία του στον πάγκο της Νάπολι ο Φραντσέσκο Καλτσόνα, καθώς οι «παρτενοπέι» αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελόνα για τους «16» του Champions League.

Ενόψει της αναμέτρησης αυτής, ο Ιταλός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να παίξει φοβικά κόντρα στους «μπλαουγκράνα», ενώ ανέφερε πως στόχος είναι η πρόκριση έτσι ώστε η Νάπολι να κάνει μια επανεκκίνηση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται να γίνω προπονητής της Νάπολι, ευχαριστώ τους παίκτες της Σλοβακίας, την ομοσπονδία και τους οπαδούς που έδειξαν τόσο μεγάλο σεβασμό και κατανόηση.

Αρχίζουμε από σήμερα, πατάμε το κουμπί της επανεκκίνησης στα πάντα και αρχίζουμε ένα νέο ταξίδι. Βρήκα μία ομάδα που τέθηκε αμέσως στη διάθεσή μου. Δεν χρειαζόμαστε πολλά λόγια, έχουμε ανάγκη τώρα από δράση και δουλειά. Δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας οπότε είπα στους παίκτες ότι δεν έχουμε άλλες δικαιολογίες, θα πρέπει να βελτιώσουμε τη θέση μας.

Προφανώς, η Μπαρτσελόνα είναι πολύ δυνατή ομάδα, μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη, αν και πέρασαν μερικές δύσκολες στιγμές. Εμείς είμαστε Νάπολι, οπότε δεν φοβόμαστε κάποιον, όμως ουδείς μπορεί να κρύψει ότι η Μπαρτσελόνα έχει σπουδαίους παίκτες και κορυφαίο προπονητή.

Δεν θα παίξουμε σε καμία περίπτωση για την ισοπαλία. Εάν η Μπαρτσελόνα είναι τόσο καλή ώστε να μας αναγκάσει να παίξουμε για την ισοπαλία, τότε θα τους βγάλουμε το καπέλο, αλλά παίζουμε για τη νίκη.

Εάν οι παίκτες κάνουν αυτά που τους ζητήσω στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, θα είμαι χαρούμενος. Εάν μου δείξουν ότι πιστεύουν στις ιδέες που θα τους έχω εξηγήσει, αυτό θα είναι σπουδαίο αποτέλεσμα. Τους ζήτησα να είναι ομάδα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, αν το κάνουν αυτό θα είναι αρκετό για να με ευχαριστήσουν».