«Στη διαδικασία δεν υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό, ούτε έχει εντοπιστεί κάτι τέτοιο», δήλωσε στον REPORTER η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ξένια Κωνσταντίνου, αναφορικά με την καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Ύψωνα, Άριστου Γεωργίου, ότι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για επιλογή των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στον Ύψωνα ήταν «λανθασμένο και νοθευμένο».

Η καταγγελία θα διερευνηθεί, όπως δήλωσε χθες στον REPORTER ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Ευθύμιος Δίπλαρος. Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντίνου, αυτή η διερεύνηση θα γίνει από την Επιτροπή Δεοντολογίας. «Δεν συζητούμε για επανακαταμέτρηση ή οτιδήποτε τέτοιο», διευκρίνισε, καθώς δεν προέκυψαν τέτοιες ενδείξεις. Αυτό που θα διερευνηθεί είναι αν προκύπτει κάτι από την καταγγελία για το οποίο θα πρέπει να ληφθεί κάποιο μέτρο, καθώς από τα γεγονότα δεν φαίνεται να υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

«Ήταν παρόντες στην καταμέτρηση όλοι οι υποψήφιοι. Συναποφάσισαν και συνυπέγραψαν να κλειδωθούν τα ψηφοδέλτια με κολλητική ταινία και να επανέλθουν σε επανακαταμέτρηση τη Δευτέρα στα επαρχιακά γραφεία της Λεμεσού. Άνοιξαν ενώπιον όλων, τα επανακαταμέτρησαν, βγήκε το τελικό αποτέλεσμα, συνυπέγραψαν ότι το αποδέχονται και έστειλε μας χθες επιστολή ο κ. Γεωργίου. Δεν υπάρχει κάτι επί της διαδικασίας. Και ο ίδιος παραδέχεται ότι όντως έτσι έγινε», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Γεωργίου κατήγγειλε στην πρόεδρο του κόμματος, πως το αποτέλεσμα της καταμέτρησης ήταν πολύ στενό και επανακαταμετρήθηκε έξι φορές. Τις πέντε κέρδιζε με δύο ψήφους διαφορά, ενώ την έκτη ήταν ισόπαλος με τον υποψήφιο Νεόφυτο Νικολάου. Στην επαναπακαταμέτρηση που έγινε την επόμενη μέρα, έχασε τη θέση στο ψηφοδέλτιο για δύο ψήφους. Όπως υποστηρίζει, δέχθηκε λεκτική επίθεση από εμπλεκόμενους, επειδή στις Προεδρικές Εκλογές υποστήριζε τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

ΠΗΓΗ: REPORTER