Η Κ19 του Ολυμπιακού πανηγύρισε μία μεγάλη πρόκριση. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 6-5 της Ίντερ στα πέναλτι, με την κανονική διάρκεια να λήγει 0-0 και πήραν το εισιτήριο για τη φάση των 16 του Youth League.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία στο δεύτερο. Ωστόσο, έμειναν με δέκα εξαιτίας αποβολής του Παπακανέλλου στο 73′, απόφαση που έφερε διαμαρτυρίες. Οι ερυθρόλευκοι άντεξαν, είχαν και μεγάλη ευκαιρία με τον Λιατσικούρα και το ματς εν τέλει οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, ο Κόκι ήταν ο μοιραίος για την Ίντερ, καθώς έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, με τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν μία σπουδαία πρόκριση μαζί με τον κόσμο τους.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • Μουζακίτης 1-0
  • Στάνκοβιτς 1-1
  • Μπακούλας 2-1
  • Ντι Μάτζιο 2-2
  • Μπ.Κωστούλας 3-2
  • Οβόσου 3-3
  • Λιατσικούρας 4-3
  • Στάντε 4-4
  • Τανούλης 5-4
  • Σαρ 5-5
  • Κ. Κωστούλας 6-5
  • Κόκι άστοχος

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι στους 16 του Youth League: Μίλαν, Κοπεγχάγη, Φέγενορντ, Λανς, Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο, Ρεάλ, Ζάλσμπουργκ

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε γκολ, όμως είχε ρυθμό με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Στο 19ο λεπτό οι νερατζούρι είχαν καλή στιγμή με σουτ του Κόκι από δύσκολη γωνία, όμως ο Σίνα απέκρουσε. Λίγο αργότερα, οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με κεφαλιά του Κουτσίδη που έφυγε λίγο άουτ.

Η Ίντερ δοκίμασε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ενώ στο 40′ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Κόκι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι, όμως ο Καμάτε δεν βρήκε την μπάλα, όπως θα ήθελε. Οι ερυθρόλευκοι επίσης πάτησαν στην περιοχή των νερατζούρι, χωρίς ωστόσο να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες και στο δεύτερο μέρος και προσπαθούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Νωρίς στο δεύτερο μέρος έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο και ο Χρήστος Αλεξίου, ο αμυντικός των νερατζούρι. Στο 65′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Μπέρενμπρουχ, ενώ ο Ολυμπιακός έγινε επικίνδυνος με πολύ ωραία ενέργεια του Κουτσογούλα μέσα στην περιοχή.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι και στο 70′ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Βαθιά μεταβίβαση από τη μεσαία γραμμή, ο Παπακανέλλος κοντρόλαρε με το στήθος, σούταρε με τη μία αλλά απέκρουσε ο Ραϊμόντι, ο οποίος νωρίτερα έδιωξε και σουτ του Πνευμονίδη. Στο 73ο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας δεύτερης κίτρινης κάρτας του Παπακανέλλου σε μαρκάρισμα του, απόφαση που έφερε διαμαρτυρίες.

Στο 75′ η Ίντερ είχε καλή στιγμή για το γκολ. Ο Κόκι έκανε το σουτ από τα αριστερά, ο Σίνα απέκρουσε, με την μπάλα να χτυπάει και στο δοκάρι. Οι νερατζούρι πίεσαν, έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, και στο 87′ είχαν καλή στιγμή με τον Μασκόνι. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 88′. Ο Κωστούλας πήρε μέτρα από τα αριστερά, τροφοδότησε τον ελεύθερο Λιατσικούρα, που πλάσαρε άστοχα. Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Όλοι ήταν ψύχραιμοι και εκτελούσαν εύστοχα, με τους Σίνα και Ραϊμόντι να μην βρίσκουν απάντηση. Ο Κωνσταντίνος Κωστούλας έκανε το 6-5 και ήταν σειρά του Κόκι να εκτελέσει. Ωστόσο, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ και οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν την πρόκριση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης, Πνευμονίδης, Παπακανέλλος, Θ. Κωστούλας

ΙΝΤΕΡ (Κίβου): Ραϊμόντι, Αϊντού, Στάντε, Στάμπιλε, Κότσι, Ντι Μάτζιο, Στάνκοβιτς, Μπέρενμπρουχ, Καμάτε, Σαρ, Κιέτο