Φτιαγμένη από «ατσάλι» και ικανή για τον τίτλο η φετινή Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου-αν και δύσκολα- επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την 19η αγωνιστική και πλέον κοιτάζει μόνο…την πρώτη θέση, μειώνοντας στο -2!
Στο α’ μέρος οι γηπεδούχοι είχαν μια φλύαρη κατοχή, με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 31’, ο Μακρής έκανε το σουτ, ωστόσο, πέρασε μόλις έξω.
Στην επανάληψη, η «Κυρία» μπήκε…φορτσάτη και κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης με τον Γκασάμα. Στο 53’ ο Σενεγαλέζος στράικερ, δέχθηκε ωραία συρτή πάσα από τον Κορέια και με πλασέ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 1-0.
Μετά από αυτή τη νίκη η Ανόρθωση ανέβηκε στους 40 βαθμούς και μείωσε στο -2 τη διαφορά της από την κορυφή και το ΑΠΟΕΛ, ενώ από την άλλη, η ΑΕΛ παρέμεινε στους 19 και την 9η θέση.

Ανόρθωση (Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Κορρέα, Μαρμούκ, Κορέια, Κίκο (75′ Ιωάννου), Χρυσοστόμου, Φερέιρα, Γκερέρο (90+1′ Αντωνίου), Καστέλ, Γκασάμα (75′ Γουαρίς)
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Κάργας, Τιουνέ, Μακούν, Παρούτης, Αντωνίου, Τζούλιου, Μουσοντά

ΑΕΛ (Κόσκελα): Oλιβέρια, Μαρς, Μπάστο, Φιλίποβιτς, Φραντζής (90′ Σωτηρίου), Μεντόγεβιτς (68′ Μπεραχίνο), Παπαφώτης, Μεντόζα (55′ Μορέιρα), Σρνιτς, Μόρσαϊ (55′ Γερολέμου), Μακρής (90′ Τσούκα)
Στον πάγκο: Ανέστης, Ανδρέου, Σιλβέστρος, Πέρεζ, Κολιάς, Νεοφύτου, Θεμιστοκλέους 

Στο όριο καρτών: Αρμπολέδα, Κορέια, Τιουνέ, Παρούτης, Γουαρίς, Καστέλ (2), Τεχέρα (7) / Ολιβέιρα, Μπάστο, Μεντόγεβιτς, Παπαφώτης, Ανδρέου, Γερολέμου, Κα, Μακρής (2), Μεντόζα (5)

ΣΚΟΡΕΡ: Γκασάμα (53′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κίκο, Φερέιρα, Αρμπολέδα (3η) / Παπαφώτης (3η), Mαρς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 7.500.

Διαιτητής: Obrenovic Rade
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Γιώργος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ.
5′ Κίτρινη στον Κίκο.
10′ Σουτ του Μεντόζα, διώχνει ο Αρμπολέδα.
17′ Kίτρινη στον Παπαφώτη. Χάνει ένα εκ των δύο επόμενων αγώνων. Είτε με τον Εθνικό εντός για την 20η αγωνιστική, είτε με τον Οθέλλο εκτός για την 21η.
27′ Κίτρινη στον Φερέιρα.
29′ O Φερέιρα έκανε το σουτ, όμως έφυγε πάνω από την εστία.
31′ Ευκαιρία για ΑΕΛ. Σουτ του Μακρή, μόλις έξω.
42′ Ζήτησαν πέναλτι οι της ΑΕΛ για μαρκάρισμα του Μαρμούκ στον Μόρσαϊ, ωστόσο η επαναληπτική προβολή δείχνει πως δεν υπήρξε κάτι το αντικανονικό. Η φάση ελέγχθηκε κι από το VAR.
45′ Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ: Η Ανόρθωση έχει μια φλύαρη κατοχή και δυσκολεύεται να δημιουργήσει φάσεις. Η ΑΕΛ είναι πολύ καλά οργανωμένη ανασταλτικά ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς της ανήκει.

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΜΕΡΟΥΣ.
50′ Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Καστέλ βρήκε τον Γκασάμα ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το πλασέ, με τον Ολιβέιρα να διώχνει σε κόρνερ.
53′ ΓΚΟΛ 1-0. Ο Γκασάμα αφού πρώτα…προειδοποίησε μετά «κτύπησε» με πλασέ σε κενή εστία μετά από ωραία συρτή πάσα του Κορέια.

55′ Μορέιρα και Γερολέμου εντός, Μεντόζα και Μόρσαϊ εκτός.
65′ O Σλοβένος ρεφ σφύριξε πέναλτι για την ΑΕΛ σε χέρι του Κορέια μετά από σέντρα του Φραντζή, ωστόσο η επαναληπτική προβολή δείχνει να μην έγινε κάτι το μεμπτό από τον παίκτη της Ανόρθωσης. Ο VARίστας, Δημήτρης Σολωμού τον έστειλε στο μόνιτορ του γηπέδου κι εκεί, ο ξένος διαιτητής, άλλαξε την απόφασή του.
68′ Ο Μπεραχίνο αντικαθιστά τον Μεντόγεβιτς.
75′ Ιωάννου και Γουαρίς μέσα, Κίκο και Γκασάμα έξω.
79′ Πλασέ του Φιλίποβιτς ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αρμπολέδα.
86′ Σουτ του Ιωάννου, άουτ.
89′ Ο Γερολέμου πραγματοποίησε το σουτ, ο Αρμπολέδα έπεσε και μπλόκαρε.
90′ Τσούκα και Σωτηρίου στις θέσεις των Μακρή και Φραντζή.
90 Εννέα τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90+1′ Αντωνίου και Μακούν αντί Γκερέρο και Φερέιρα.
90+2′ Κίτρινη στον Αρμπολέδα που είναι η 3η και θα χάσει είτε το ντέρμπι με τον Άρη στην 20η αγωνιστική, είτε το ματς με τη Δόξα την 21η.
90+8′ Κίτρινη στον Μαρς.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ