Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα και θέλει να επιστρέψει στις νίκες στη Stoiximan Super League μετά την ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από τον Άρη.

Στις δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA, ο Ζόαν Σάστρε, αναφέρθηκε στο σημείο κλειδί της σημερινής αναμέτρησης, στα όσα δίνει στους παίκτες του ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και στη συνολική λειτουργία του «δικέφαλου του Βορρά» τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Ζόαν Σάστρε:
Για το παιχνίδι με τον Βόλο: «Ήταν ένα παιχνίδι πρόκρισης, σε μια σημαντική διοργάνωση όπως το Κύπελλο. Πάντα θέλουμε να βρισκόμαστε στον τελικό, δεν έχει σημασία πως θα φτάσουμε εκεί, αρκεί να φτάσουμε».

Για τον αν ήταν αντίδραση για ότι έγινε με τον Άρη: «Ναι, νομίζω πως ήταν μια αντίδραση. Τώρα από την πλευρά μας πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι δεν πρέπει να χάνουμε σε κανένα παιχνίδι τα μέσα επίπεδα συγκέντρωσης που πρέπει να έχουμε. Ξέρουμε ότι κάθε παιχνίδι που έρχεται θα είναι δύσκολο και όπως είπα και πριν, πρέπει να μπούμε δυναμικά στο παιχνίδι, να κερδίσουμε τις μονομαχίες και να πάρουμε τη νίκη».

Για τον βαθμολογικό πίνακα: «Νομίζω ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο δρόμος είναι μακρύς και δεν μπορείς να δεις το τέλος του. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και για Ευρώπη και για Κύπελλο. Είναι πολύ μεγάλος ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε, οπότε πρέπει να κοιτάξουμε πως θα φτάσουμε στο τελευταίο κομμάτι όντας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ως τελικό».

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Τα Γιάννινα είναι μια ομάδα που κάθε σεζόν βρίσκει τον τρόπο να παίξει καλά και να πετύχει τους στόχους τους. Όποτε έρχεται στην Τούμπα έχει τον τρόπο να μας προκαλέσει, εντός εισαγωγικών, έχουν αναλύσει καλά το παιχνίδι μας, ξέρουν πως παίζουμε. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε καλά, να παίξουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη».

Για το κλειδί της αναμέτρησης: «Το μυστικό για να έρθει η επιτυχία με τον ΠΑΣ είναι να κάνουμε ότι κάναμε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Θα πρέπει να μπούμε με την γνωστή αποφασιστικότητα, με την ένταση και την επιθετικότητα που βγάζουμε στις μονομαχίες. Να κρατήσουμε την μπάλα, όπως είναι το στυλ παιχνιδιού μας, αλλά ακόμη και όταν την χάνουμε να την ανακτάμε γρήγορα, να φτάνουμε στην περιοχή του ΠΑΣ και να κάνουμε όσες περισσότερες ευκαιρίες μπορούμε».

Για τον ρόλο του ίδιου στην φετινή λειτουργία της ομάδας: «Νομίζω ο προπονητής μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε ελεύθεροι μέσα στο γήπεδο, παρά το γεγονός πως είμαστε νεανική ομάδα, και να βγάζουμε αυτό που ξέρουμε στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά υπάρχουν γραμμές, τακτικές και όλα αυτά, αλλά έχουμε επίσης την ευκαιρία να είμαστε αρκετά δημιουργική στον γήπεδο. Δεν είναι κάτι που έχει αλλάξει την φετινή σεζόν, έχουμε έναν προπονητή ο οποίος μας παρέχει ότι χρειαζόμαστε για να μπούμε σωστά στο γήπεδο. Δεν είναι δηλαδή κάτι εξεζητημένο, απλώς φέτος λειτουργεί λίγο καλύτερα απ’ ότι στις προηγούμενες σεζόν».