O  Ντέιβιντ Νίλσεν από πλευράς Κηφισιάς είχε για πρώτη φορά στην αποστολή τον νεοαποκτηθέντα Τεϊσέιρα, τον οποίο χρησιμοποίησε στην επανάληψη. Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Κρισιούμα και λόγω τραματισμών οι Κρίστινσον, Μποτία, Τσάπαν, Πρίτσας, Παπασάββας και Κλωναρίδης, ενώ αποκλείστηκαν για λόγους τακτικής οι Πέιος, Γκόμπελιτς και Μιλίτσεβιτς. Ο ΟΦΗ ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς τους Γιαννούλη, Καρώ, Κουτεντάκη, Μαρινάκη, Τοράλ και Αδαμάκη αλλά με την προσθήκη του νεοεποκτηθέντα Μπάκου που επίσης χρησιμοποιήθηκε από τον Μελ στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Χωρίς την μεγάλη φάση κύλησε το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, με πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και τον ΟΦΗ να κρατάει την μπάλα. H πρώτη τελική στο παιχνίδι κατεγράφη στο 23΄ με το μακρινό σουτ του Μπάκιτς, το οποίο δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το σουτ του Ριέρα μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ. Στο 29΄ ο Νικοπολίδης δεν βρήκε την μπάλα σε έξοδο του, με την κεφαλιά του Ντίκο να μην βρίσκει στόχο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Κηφισιάς

Η Κηφισιά έφτασε κοντά στο γκολ στο 36΄ όταν ο Τετέι έκλεψε την μπάλα, έβγαλε σε θέση βολής τον Αντερέγκεν, όμως ο Αργεντινός έχασε το κοντρόλ, αλλά και την ευκαιρία να σουτάρει από κοντινή απόσταση! H τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ανήκε στον ΟΦΗ με τον Μπάκιτς να πιάνει δυνατό σουτ από διαγώνια θέση έξω από την περιοχή δίχως να σημαδεύει σωστά.

Χωρίς τελική στο Α΄ ημιχρόνο η Κηφισιά

Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Ντέιβιντ Νίλσεν ολοκλήρωσε το ημίχρονο δίχως καμία τελική, με τον ΟΦΗ από την άλλη πλευρά να καταγράφει έξι.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Nτίκο έπεσε στην περιοχή και διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παρρά, ωστόσο έπειτα από έλεγχο VAR, ο Ματσούκας δεν άλλαξε την αρχική του απόφαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε δίχως να υποδεικνύεται κάποια παράβαση.

Κοντά στο γκολ ο Αντερέγκεν

Στο 54΄ η Κηφισιά έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Αντερέγκεν έπειτα από κάθετη του Κωνσταντακόπουλου, όμως λειτούργησαν άψογα τα αντανακλαστικά του Μπάουμαν διατηρώντας το μηδέν. Μέσα σε δύο λεπτά οι γηπεδούχοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία με τους ίδιους πρωταγωνιστές, όμως ο Αντερέγκεν αυτή τη φορά αστόχησε με κεφαλιά.

Από δημιουργός… σκόρερ ο Κωνσταντακόπουλος

Ο δημιουργός των δύο μεγάλων ευκαιριών, ο Κωνσταντακόπουλος ήταν εκείνος τελικά που βρήκε δίχτυα έπειτα από ασίστ του Τετέι στο 62΄. Στη φάση του γκολ αν και υπήρχαν υποψίες για ενδεχόμενο οφσάιντ του Τετέι, εν τέλει έπειτα από έλεγχο του VAR το γκολ μέτρησε κανονικά! Η Κηφισιά συνέχισε να πιέζει με τον 19χρονο χαφ στο 71΄ να χάνει μια ακόμη ευκαιρία. Στο 77΄ ο Αντερέγκεν προσπάθησε να περάσει όποιον βρήκε μπροστά του, όμως η άμυνα του ΟΦΗ απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ισοφάρισε στις καθυστερήσεις ο ΟΦΗ

Και ενώ η ροή του αγώνα ήταν υπέρ της Κηφισιάς, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παρράς δεν είδε τον Μπάκου τον οποίο ανέτρεψε. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Φελίπε διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Οι «Ομιλίτες» στα προημιτελικά του Κυπέλλου θα αντιμετωπίσουν τον Παναιτωλικό.

Κηφισιά (4-2-3-1): : Νικοπολίδης, Παρράς, Σμπώκος, Βαφέας (46΄ Τεσέιρα), Σπίνος, Σολόα (71΄ Ιπαλίμπο), Αντούνες, Κωνσταντακόπουλος, Ίλιεφ (62΄ Μασούρας), Τετέι (62΄ Μπιφουμά), Αντερέγκεν

ΟΦΗ: (4-3-3): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης (68΄ Λαμπρόπουλος), Αμπάντα, Γκαγέγος, Γκλάζερ, Μπάκιτς (68΄ Νέιρα), Ριέρα (46′ Μπάκου), Μοσκέρα (81΄ Μεγιάδο), Ντίκο (68΄ Φελίπε).