Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΑΕΛ Πλουτής Αβραάμ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για το σημαντικό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Απόλλωνα.

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία: «Έπρεπε να γίνει μια αλλαγή. Υπήρξε μια συνάντηση ανάμεσα στην διοίκηση και τον Τόνι Κόσκελα αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Εθνικό και συμφώνησαν ότι η συνεργασία έπρεπε ένα διακοπεί καθώς δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έχουμε σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας και έπρεπε να αλλάξει κάτι. Διακόπηκε η συνεργασία μας, τον ευχαριστούμε, ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή. Ο Αλέξης Γαρπόζης ανέλαβε τα ηνία και θα οδηγήσει την ομάδα στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Απόλλωνα»

Λέτε στην ανακοίνωση ότι συνεχίζεται μέχρι νεοτέρας με τον Αλέξη Γαρπόζη: «Ως γνωστόν ο κ. Γαρπόζης έχει ρόλο Τεχνικού Διευθυντή Ακαδημιών. Έχουμε σημαντικά παιχνίδια με Απόλλωνα στο Κύπελλο και με Οθέλλο στο πρωτάθλημα και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μαζί του. Ο Μάριος Νεοφύτου θα τον πλαισιώσει στο αυριανό παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι που κρίνει όλη την χρονιά, είναι ο μόνος στόχος που μας έμεινε και Θέλουμε πολύ να προκριθούμε και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Για το παιχνίδι: «Είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα στις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης, ένα μονό ματς και όσο σημαντικό είναι για εμάς είναι και για τον αντίπαλο. Το ζητούμενο είναι να κερδίσουμε εμείς την πρόκριση».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Ο Μπάστο και ο Ντέγοεστ είναι εκτός. Σε λίγο ολοκληρώνεται η προετοιμασία και μέχρι το απόγευμα θα ανακοινώσουμε την αποστολή».

Θα αποχωρήσει και ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου; «Ο Σωτηρίου δέχθηκε μια πρόταση από ομάδα του Ισραήλ, το συζητήσαμε μαζί του και θα δούμε τις επόμενες μέρες πως θα ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό».
Για τα εισιτήρια στο ντέρμπι Κυπέλλου: «Υπάρχει συμφωνία με τον Απόλλωνα ότι θα παίρνει 1500 εισιτήρια η φιλοξενουμένη ομάδα. Η αστυνομία έχει ζητήσει το 10% για τους φιλοξενούμενους. Εμείς δεν έχουμε κανένα θέμα με τον Απόλλωνα. Είναι μονόπλευρη η απόφαση της αστυνομίας. Αντί να μας δοθούν 1500 εισιτήρια μας δόθηκε το 10% που αντίστοιχεί σε 1064 εισιτήρια. Θέλουμε να τηρήσουμε υπεύθυνη στάση όπως πάντα. Το μήνυμα στον κόσμο μας είναι ότι πρέπει να συμπεριφερθούν κόσμια, να μείνουν μακριά από προκλήσεις. Θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος από την αστυνομία και τους καλούμε να είναι προσεκτικοί. Μας λυπεί η απόφαση της αστυνομίας. Θα πάμε με αυτά τα δεδομένα, ο αριθμός είναι μικρός για να καλύψει τις ανάγκες της ΑΕΛ. Πήρε ένα αριθμό εισιτηρίων ο ΣΥΦ ΑΕΛ, ενώ εξαντλήθηκαν και τα υπόλοιπα. Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ανάμεσα στις δύο ομάδες, η απόφαση είναι καθαρά της αστυνομίας».