Σε αποχή από τα καθήκοντά τους κατέρχονται οι δικηγόροι της Δημοκρατίας στην Πάφο και σε άλλες επαρχίες, μετά τη νέα εγκληματική ενέργεια που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης κατά οχήματος δημόσιας κατήγορου στην Πάφο.

Οι δικηγόροι της Νομικής Υπηρεσίας εξήλθαν των αιθουσών των Επαρχιακών Δικαστηρίων, εκφράζοντας ανησυχία, αλλά και ως ένδειξη συμπαράστασης για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις που δέχονται τον τελευταίο καιρό οι συνάδελφοί τους, αφού ο χθεσινοβραδινός εμπρησμός είναι η δεύτερη εγκληματική ενέργεια που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες. Λόγω της αποχής ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες ακροάσεις.

Σημειώνεται πως ο εμπρησμός σημειώθηκε στη 21:30 το βράδυ της Τρίτης, όταν το όχημα της 50χρονης δικηγόρου της Δημοκρατίας βρισκόταν σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διαμένει, με την σκηνή να παραμένει αποκλεισμένη.

Οι εξετάσεις των μελών της Αστυνομίας, εστιάζουν στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή, ώστε να εντοπιστούν οι κινήσεις του δράστη ή του δραστών που έθεσαν κακόβουλα φωτιά στο όχημα της.

Στο επίκεντρο των ερευνών για τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από τη νέα εγκληματική ενέργεια, βρίσκονται υποθέσεις με τις οποίες έχει ασχοληθεί το τελευταίο διάστημα η δικηγόρος της Δημοκρατίας, καθώς επίσης και σε υποθέσεις που διερευνά ο σύζυγός της, ο οποίος είναι υπεύθυνος της ΥΚΑΝ.

Από την φωτιά, το όχημα της 50χρονης καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν και άλλα δύο οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση, στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη εγκληματική ενέργεια κατά δημόσιας κατήγορου σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία της 58χρονης δημόσιας κατηγόρου επίσης στην Πάφο, με την υπόθεση να παραμένει ανεξιχνίαστη, αφού μέχρι στιγμής δεν συνελήφθη οποιοδήποτε πρόσωπο.

ΠΗΓΗ: Reporter