Όλα στραβά κι ανάποδα για την Μπαρτσελόνα. Όχι μόνο έχασε το ισπανικό Σούπερ Καπ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δέχθηκε και τέσσερα γκολ. Όσα ακριβώς και πριν από μερικούς μήνες, κάτι που την γυρνά αρκετά χρόνια πίσω…

Μόνο πρωταθλήτρια δεν θυμίζει η Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν. Ο Τσάβι ψάχνει εδώ και μήνες να βρει τη λύση για την προβληματική εικόνα της ομάδας του, ωστόσο, δεν τα έχει καταφέρει. Στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, βίωσε μία δύσκολη νύχτα, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατέκτησε απλώς το τρόπαιο, αλλά το έκανε και με εμφατικό τρόπο (14/01, 4-1).

Τα «clasico» αποτελούν πάντοτε μεγάλη υπόθεση, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Επομένως, όταν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, ιδίως μάλιστα με ένα τόσο «βαρύ» σκορ, η κατάσταση δυσχεραίνει. Εν προκειμένω, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, καθώς μόλις πριν από εννέα μήνες, οι «μπλαουγκράνα» είχαν ηττηθεί ξανά από τη μισητή αντίπαλο με «τεσσάρα»!

Τότε, υποδέχονταν τους «μερένχες» για τον επαναληπτικό του Copa Del Rey, στη φάση των ημιτελικών. Είχαν επικρατήσει στο πρώτο ματς με 0-1 και χρειαζόταν απλώς να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ. Ωστόσο, το ματς «ξέφυγε» από τον έλεγχό τους, λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Βινίσιους έγραψε το 0-1, δίνοντας ώθηση στους συμπαίκτες του, με τον Καρίμ Μπενζενά να ακολουθεί και με χατ-τρικ να ρίχνει στο… καναβάτσο τους Καταλανούς. Η Ρεάλ κέρδισε με 4-0, πήγε στον τελικό και επικράτησε εύκολα της Οσασούνα με 2-1, κατακτώντας το τρόπαιο.

Δύο «τεσσάρες», μέσα σε διάστημα εννέα μηνών, δεν αποτελεί συνηθισμένη υπόθεση. Κάτι που γίνεται αντιληπτό, εάν αναζητήσουμε την τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα δέχθηκε τέσσερα τέρματα από τη Ρεάλ, σε οποιαδήποτε διοργάνωση και έδρα, πριν από τον Απρίλιο του 2023.

Φτάνουμε 15 χρόνια περίπου πίσω, στον Μάιο του 2008, δηλαδή πριν την έλευση του Κριστιάνο Ρονάλντο στη «βασίλισσα»! Η Ρεάλ υποδεχόταν την Μπαρτσελόνα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, για την 36η αγωνιστική της La Liga, κερδίζοντας με 4-1, χάρη στα γκολ των ΡαούλΡόμπενΙγκουαΐν και Φαν Νίστελροϊ! Ο Ανρί κατάφερε απλώς να μειώσει λίγο πριν την εκπνοή του παιχνιδιού.

Η επιστροφή σε μία εποχή που οι «μπλαουγκράνα» δεν είχαν ακόμα γνωρίσει τον Πεπ Γκουαρδιόλα ως προπονητή, σίγουρα αποτελεί ανησυχητικό σημάδι. Θα μπορέσει ο Τσάβι θα ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση; Και κυρίως, θα δείξουν υπομονή οι φίλαθλοι των Καταλανών; Ιδού η απορία…