Δυναμικά ξεκίνησε τις μεταγραφές ο Ολυμπιακός, ολοκληρώνοντας ήδη δύο κινήσεις, με τους Φραν Ναβάρο και Ζέλσον Μαρτίνς, και έπεται συνέχεια. Οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται για δύο κεντρικούς αμυντικούς, ωστόσο στις προσπάθειες που κάνουν συναντούν εμπόδια.

Η περίπτωση του Νταβίντ Κάρμο της Πόρτο ναυάγησε, όπως αποκάλυψε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ενώ ήταν εξ αρχής δύσκολη. Οι «δράκοι» απέρριψαν την πρόταση του Ολυμπιακού για τον δανεισμό του 24χρονου στόπερ, ο οποίος έχει υποβιβαστεί στη Β’ ομάδα. Βέβαια, οι αξιώσεις της Πόρτο ήταν ένα εκατ. ευρώ για τον δανεισμό και ρήτρα αγοράς ύψους 15 εκατ. ευρώ, ποσά που δεν μπορούν να δώσουν οι Πειραιώτες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα και ο Βραζιλιάνος στόπερ Γκαμπριέλ Περέιρα της Ζιλ Βιθέντε, αλλά ακόμα οι συζητήσεις δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία.

Από εκεί και πέρα, για τα χαφ ο Αντρέ Όρτα αποτελεί τον βασικό στόχο του Ολυμπιακού, με τον Καρβαλιάλ να ξέρει τον παίκτη από την Μπράγκα. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για έναν ακόμη εξτρέμ, με τους Τούρκους να επιμένουν για τον Γιουσούφ Σάρι της Άδανα Ντεμίσπορ, μιας και ο Ζέλσον Μαρτίνς προέρχεται από μακρά περίοδο αγωνιστικής αδράνειας και θα χρειαστεί χρόνο για να μπορέσει να βοηθήσει.