Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την ΚΟΠ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν είναι όμως αρκετά είπε σήμερα (26/1) σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Ως πολιτεία, προσέθεσε, έχουμε υποχρέωση έναντι και της ασφάλειας και του τελευταίου πολίτη τούτου του τόπου και απόψε θα ανακοινώσουμε περισσότερα μέτρα και μάλιστα μέτρα νομοθετικής φύσεως.

«Αντιλαμβάνομαι ότι κάποια των μέτρων, για κάποιους ενδεχομένως να μην είναι αρεστά. Εκείνο που με ενδιαφέρει δεν είναι να είμαι αρεστός, εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι ωφέλιμος. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζω, λέω είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ειδικότερα η αυστηροποίηση των ποινών. Αλλά απόψε θα ανακοινώσουμε περισσότερα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς αν θα κλείσουν τα γήπεδα, ο Πρόεδρος προέτρεψε τους δημοσιογράφους να αναμένουν τις αποψινές ανακοινώσεις.

Κληθείς να απαντήσει στο ότι υπάρχουν αντιδράσεις ότι τιμωρούνται όλοι οι φίλαθλοι, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε «ν’ ακούσουμε τα μέτρα και ακολούθως αν υπάρχουν αντιδράσεις, θα είμαστε εδώ να τοποθετηθούμε».

Όπως είπε, «δεν παίζουμε με την ασφάλεια κανενός πολίτη αυτού του τόπου». Μάλιστα ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι την επομένη του παιχνιδιού στο στάδιο «Άλφαμεγα», ο ίδιος συνομίλησε με τη μητέρα του παιδιού που τραυματίστηκε από κροτίδα. «Όποιος είναι γονέας, αν άκουσε αυτά που πέρασε αυτό το παιδί, δεν νομίζω να ένιωθε ικανοποιημένος», είπε.

«Ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή, έγινε η προεργασία, αναμέναμε ν’ ακούσουμε. Ακούσαμε, είδαμε και θα προχωρήσουμε», κατέληξε ο ΠτΔ.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com