Μόλις 76 λεπτά χρειάστηκε η Νο.2 τενίστρια στον κόσμο για να επικρατήσει της 21χρονης Κινέζας (Νο.15) με 6-3, 6-2 και να φτάσει στην κατάκτηση του δεύτερου Grand Slam τίτλου της χωρίς απώλεια σετ!
Πέρυσι πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές κόντρα στην Έλενα Ριμπάκινα, αλλά αυτή τη φορά έδειξε από την αρχή ποιος ήταν το… αφεντικό του αγώνα και έφτασε στο τρόπαιο χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς. Πέρα από το αναμενόμενο άγχος της, η Ζενγκ δεν είχε και απαντήσεις στην απίστευτη δύναμη της 25χρονης Λευκορωσίδας!
Συνολικά η Σαμπαλένκα έχει πλέον 14 τίτλους καριέρας και η είναι η πρώτη φορά μετά το το 2012-2013 (Βικτόρια Αζαρένκα) που κάποια παίκτρια φτάνει στο repeat στη Μελβούρνη.
Η τενίστρια από το Μινσκ εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα της Ζενγκ, πήρε γρήγορο προβάδισμα στο πρώτο σετ και το ένα μπρέικ που σημείωσε στο δεύτερο γκέιμ ήταν αρκετό για να της δώσει το δικαίωμα να βάλει τις βάσεις για τη νίκη της, όταν σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3 (μετά από τέσσερα χαμένα σετ πόιντ).
Η Σαμπαλένκα πέτυχε γρήγορο μπρέικ και στο δεύτερο σετ και όλα πλέον έδειχναν ότι ήταν θέμα χρόνο να κλείσει τον αγώνα. Πράγματι, πέτυχε ένα ακόμα μπρέικ για να πάρει προβάδισμα με 5-1 και τελικά όλα τελείωσαν στο 5-2, παρότι… παιδεύτηκε λίγο, καθώς η Ζενγκ είχε μπρέικ πόιντ και η ίδια χρειάστηκε πέντε ματς πόιντ για να «γράψει» το τελικό σκορ.
«Συγχαρητήρια στην Τσινγουέν, είναι δύσκολο να χάνεις σε τελικό, αλλά είσαι εκπληκτική παίκτρια και νέα, θα είσαι σε πολλούς τελικούς ακόμα και θα τα καταφέρεις», είπε η Αρίνα στην τελετή απονομής. «Δεν θα κλάψω… Ήταν εκπληκτικές αυτές οι δύο εβδομάδες, είναι φανταστικό συναίσθημα, δεν έχω λόγια. Θα είναι περίεργη η ομιλία μου, όπως πάντα. Δεν είναι η δύναμή μου! Ευχαριστώ την ομάδα που ήταν πάντα δίπλα μου, χωρίς εσάς δεν θα μπορούσα να πετύχω τόσο πολλά στο τένις. Χωρίς εμένα ούτε εσείς θα ήσασταν τόσο καλοί! Δεν μιλάω συνήθως για την οικογένειά μου, αλλά τους ευχαριστώ. Δεν θα καταλαβαίνουν τι λέω, αλλά θα τους τα μεταφράσουν: ό,τι κάνω το κάνω χάρη σε εσάς. Ξέχασα να μιλήσω για τον κόσμο, ευχαριστώ για τη στήριξη. Σας αγαπώ και ανυπομονώ να επιστρέψω!».
Η Ζενγκ, από την πλευρά της, που τη Δευτέρα (29/1) θα ανεβεί στο Νο.7 του κόσμου, είπε: «Συγχαρητήρια στην Αρίνα, είναι λίγο κρίμα για μένα αλλά ήταν μεγάλη εμπειρία. Ευχαριστώ τον κόσμο. Αισθάνομαι περίπλοκα αυτή τη στιγμή, περίμενα ότι θα πήγαινα καλύτερα. Ευχαριστώ την ομάδα που με έφτασε ως εδώ. Απόλαυσα το Australian Open, θα υπάρξουν περισσότερα και καλύτερα στο μέλλον».