Απολαυστικό, εντυπωσιακό και κυρίαρχο! Αυτό ήταν το ΑΠΟΕΛ στο ματς ενάντια στον Οθέλλο. Οι γαλαζοκίτρινοι έπρεπε να βγάλουν αντίδραση μετά την ήττα από τον Εθνικό Άχνας και το έκαναν με το καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η εμφάνιση της ομάδας του Ρικάρντο Σα Πίντο δεν είχε…ψεγάδι, ούτε το οτιδήποτε αρνητικό. Αντιθέτως είχε πολλά θετικά και μία σημαντική υποσημείωση.
Από που να…αρχίσουμε; Από την εξαιρετική εμφάνιση του Δώνη; Ο Ελλαδίτης δήλωσε παρών και άρπαξε την ευκαιρία για καλή παρουσία η οποία θα τον βοηθήσει για να πάρει τα πάνω του ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.
Να μιλήσουμε για το γκολ του Σατσιά που ήταν εξίσου εντυπωσιακός; Να πούμε για τις τρεις (!) ασίστ του Μαρκίνιος ή για τα γκολ του Ζέφτε και του Ντβάλι;
Μήπως να πούμε και για το μηδέν στην άμυνα
ή ανοίξουμε κουβέντα για το ντεμπούτο του Νύσση; Να κάνουμε συζήτηση για το τέρμα που σκόραρε ο Γουΐλσον μετά από τρεις μήνες και κάτι; Πρόσεξε κανείς την απουσία του Ντογκαλά και Κοσταντίνοφ-οι οποίοι είναι βαρόμετρα στη φετινή πορεία της ομάδας. Όχι βέβαια. Να πούμε γι’ αυτό; Ή καλύτερα να σταθούμε στο γεγονός ότι ήταν η μεγαλύτερή του νίκη; Σε ποιο θέμα να…επεκταθούμε;
Εύκολα γίνεται κατανοητό πως αυτή η νίκη δίνει τεράστια δυναμική και ψυχολογία στο ΑΠΟΕΛ την οποία χρειαζόταν όχι μόνο για να βγάλει αντίδραση αλλά διότι κέρδισε πολλά παραπάνω από τρεις βαθμούς.
Έβαλε πίεση στην Ανόρθωση, είδε ποδοσφαιριστές να δηλώνουν πανέτοιμοι να βοηθήσουν το πλάνο του Σα Πίντο, ωστόσο, το κυριότερο είναι πως αυτή η 5άρα…έστειλε ηχηρό μήνυμα τίτλου, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Αυτή ήταν και η σημαντική υποσημείωση.

Θράσος Δημητρίου