Με το «φακό» της εκσυγχρονισμένης και συμπλεγματοποιημένης τοπικής αυτοδιοίκησης αντικρίζει η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου τις επιλογές του κόμματος αναφορικά με υποψήφιους Περιφερειάρχες, Δημάρχους και Αντιδημάρχους επιδιώκοντας συνεργασίες και συμμαχίες με άλλα κόμματα στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Ιουνίου 2024.
Αυτό ξεκαθάρισε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση και τόνισε ότι η διαδικασία που ακολουθείται δεν διαφέρει απο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση.
«Εκεί που μπορούμε να συνεργαστούμε και με άλλους πολιτικούς χώρους το πράξαμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορεί να είναι επιλογή η απομόνωση του ΔΗΣΥ επειδή κάποιοι θέλουν να διατηρήσουν το ΔΗΣΥ απομονωμένο. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου. Εκεί και όπου δεν έγιναν συνεργασίες, για να ευκολύνουμε την τοπική κοινωνία, προχωράμε σε εσωκομματικές εκλογές. Δηλαδή όταν έχουμε δύο στελέχη ή και περισσότερα να διεκδικούν μια θέση, δεν είμαι δικτάτορας για να επιβάλω ποιος. Θα γίνει μέσω μιας διάφανης και δημοκρατικής διαδικασίας.»
Ερωτηθείσα για την επιλογή του ΔΗΣΥ στο Δήμο Λευκωσίας απάντησε ότι προέκυψε μέσα από συνεργασία με άλλα κόμματα, ενώ στον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός ημερών.
«Δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε κανένα ούτε να απογοητεύσουμε τον οποιοδήποτε. Είναι ένα δύσκολο παζλ όμως μοναδική μας έγνοια είναι να είμαστε δίκαιοι και ίσοι προς όλους γιατί λέγονται διάφορα. Έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την Πάφο ή άλλως πως. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, έχουμε κάποια δεδομένα ενώπιον μας. Δεν μπορεί κάποια μέλη του ΔΗΣΥ επειδή έγινε κάτι ή επέλεξαν κάτι άλλο, πρέπει να αποκλειστούν.»
Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε ως απαραίτητο τον σεβασμό προς τις αποφάσεις του κόμματος από όλους του υποψηφίους.
«Στο Πολιτικό Γραφείο έχουμε πάρει απόφαση ότι θα προχωρά πειθαρχική διαδικασία. Το κόμμα δεν μπορεί να εκβιάζεται.»

Πηγή: Alphanews.live