Οι ισπανικές ομάδες έχουν καταπληκτικό σκάουτινγκ και ξέρουν να ανακαλύπτουν ταλέντα σε μεριές του πλανήτη που ο υπόλοιπος κόσμος δεν κοιτάζει καν. Η Μπαρτσελόνα έχει από το περασμένο καλοκαίρι στις τάξεις της έναν 12χρονο από την Μπουρκίνα Φάσο που εντυπωσιάζει.

Ο λόγος για τον Μοχάμεντ Νταμπόνε, ο οποίος έχει ύψος 2,08μ., απίστευτα αθλητικά προσόντα, μπασκετικό ταλέντο και προοπτική εξέλιξης που… τρομάζει. Ακόμη και σωματοδομικά ή φυσιογνωμικά θυμίζει αρκετά κάτι μεταξύ Γιάννη Αντετοκούνμπο και Βίκτορ Γουεμπανιαμά.

Ο νεαρός σε πρόσφατο τουρνουά οδήγησε την Μπαρτσελόνα στον τίτλο με νίκη 61-59 απέναντι στη Ρεάλ έχοντας 25 πόντους, 14 ριμπάουντ και 6 τάπες. Ο πιτσιρικάς κυριάρχησε και αναδείχθηκε MVP του τουρνουά παίζοντας απέναντι σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, αφού ήταν μια διοργάνωση U15 και οι περισσότεροι αντίπαλοί του ήταν δύο και τρία χρόνια μεγαλύτεροι.

Ήδη ο Νταμπόνε βρίσκεται στα ραντάρ ανθρώπων του ΝΒΑ, παρότι θα χρειαστούν άλλα 7-8 χρόνια για να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως όπως αρκετά ακόμη παιδιά που έρχονται από ξένες χώρες (κυρίως της Αφρικής), έχει τη δυνατότητα σε λίγα χρόνια να εκπροσωπήσει τις εθνικές ομάδες της Ισπανίας.