Τριπλή ελληνική εκπροσώπηση στο επόμενο Adidas Next Generation Tournament.

Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, θα συμμετέχουν συνολικά 28 ομάδες στο ANGT, με τρεις από αυτές να είναι από την Ελλάδα.

Ένας από τους ομίλους του τουρνουά θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία στο Ντουμπάι και είναι προγραμματισμένος για 22-24 Μαρτίου του 2024. Σε εκείνον θα συμμετέχει ο Άρης μαζί με τις Ζαλγκίρις, Ουλμ, Βιλερμπάν, Βαλένθια, Βίρτους Μπολόνια και την επίλεκτη ομάδα από το Ντουμπάι, ενώ οικοδέσποινα είναι η ακαδημία μπάσκετ του Ντουμπάι.

Στον όμιλο του Παρισιού, που θα διεξαχθεί 29-31 Μαρτίου θα συμμετέχουν οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός AKTOR, μαζί με Μπανταλόνα, Γκραν Κανάρια, Μονακό, Παρί, INSEP και την επίλεκτη ομάδα από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Τα παιχνίδια των άλλων δύο ομίλων θα διεξαχθούν σε Ποντγκόριτσα (26-28/1) και Βελιγράδι (1-3/3). Στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου θα συμμετέχουν οι Στουντέντσκι, Άλμπα Βερολίνου, Σολέ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Τσεντεβίτα Ολίμπια, Βενέτσια και η επίλεκτη ομάδα από το Μαυροβούνιο.

Όσον αφορά το τουρνουά στη σερβική πρωτεύουσα θα παίξουν οι Ερυθρός Αστέρας, Παρτίζαν, Μέγκα Μπάσκετ, Χάποελ Τελ Αβίβ, Μπαρτσελόνα, Αρμάνι Μιλάνο, Μακάμπι Τελ Αβίβ και η επίλεκτη ομάδα του Βελιγραδίου.