Το πώς και πόσο αναπροσαρμόζονται τα μεταγραφικά ζητήματα του Παναθηναϊκού, πολλές φορές επηρεάζεται κι απ’ τα δεδομένα της στιγμής, αλλά και τις συνθήκες που διαμορφώνονται ανά περιόδους. Μέχρι και τα Χριστούγεννα, στο “τριφύλλι” είχαν “λοκάρει” ως κεντρικό στόχο την απόκτηση ενός εν δυνάμει βασικού στόπερ, μετά τις “πληγές” που γέμισαν τα μετόπισθεν με τους τραυματισμούς των Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν. Και υπήρχε ένα πολύ μικρό “παραθυράκι” και για… κάτι ακόμη, μόνο αν βρισκόταν κάποια σούπερ ευκαιρία στην αγορά, η οποία ούτως ή άλλως είναι πολύ πιο περιορισμένη και συμπιεσμένη τον Γενάρη.

Πλέον μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν με την αποχώρηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ το “παραθυράκι” άνοιξε πολύ περισσότερο κι ο Παναθηναϊκός είναι πια πολύ πιο “ζεστός” στην αγορά.

Κοιτάζοντας πολύ πιο “ενεργά” κι Έλληνες ποδοσφαιριστές για να τονώσει ακόμη περισσότερο το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, το οποίο είναι αρκετά περιορισμένο ως προς το ποσοστό που καλύπτει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Το “να έχουμε περισσότερους Έλληνες παίκτες και δη διεθνείς” είναι κάτι που αποτελούσε επιθυμία και του Γιάννη Αλαφούζου, στα χρόνια που έχει τα διοικητικά ηνία της ομάδας. Δεν είναι πάντα εύκολο, καθώς σε άλλες περιόδους -όταν είχε… τραβηχτεί η “πρίζα”- όχι μόνο δεν υπήρχαν οι οικονομικοί πόροι, αλλά και οι πρωτοκλασάτοι Έλληνες που είχαν οι “πράσινοι” (όπως π.χ. ο Βλαχοδήμος) έφευγαν με μικρό οικονομικό αντάλλαγμα.

Πλέον, με την οικονομική ισορροπία να έχει επιστρέψει εδώ και μία τετραετία, δεν είναι πάλι (πολύ) εφικτό να αποκτούνται διεθνείς Έλληνες παίκτες, διότι οι περισσότεροι παίζουν ήδη στο εξωτερικό ή στους ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού. Η πρόθεση εντούτοις, για να αποκτηθούν διεθνείς παίκτες “πρώτης γραμμής” είναι ξανά σε πρώτο πλάνο, όχι μόνο για τώρα, αλλά και για το προσεχές καλοκαίρι και κάπου εδώ μπαίνει στο “κάδρο” και το όνομα του Τάσου Μπακασέτα.

Τα δεδομένα για τον Μπακασέτα

Η πληροφορία που προέκυψε το απόγευμα της Τρίτης (26/12) από τα τουρκικά ΜΜΕ, λίγο μετά τη ρεπορταζιακή επιβεβαίωση πως ο Τερίμ αναλαμβάνει τα ηνία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού δεν ήταν απλώς ένα… άσφαιρο του Τύπου της γειτονικής χώρας. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας είναι όντως ένας παίκτης που απασχολεί το “τριφύλλι” (όπως το απασχολεί κάθε καλός Έλληνας ποδοσφαιριστής) και είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός άρχισε να ψάχνει διακριτικά κι αθόρυβα την περίπτωσή του απ’ το περασμένο καλοκαίρι.

Τότε η Τραμπζονσπόρ ζητούσε από κάθε ενδιαφερόμενο (δικαίως, αφού είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της) τον… ουρανό με τα άστρα. Πλέον, με τον Μπακασέτα να μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του και να έχει αρνηθεί ήδη δύο φορές τις προτάσεις ανανέωσης που του έκανε η τουρκική ομάδα, το όλο ζήτημα φαντάζει πολύ πιο εφικτό. Αρκεί να μπουν στη σωστή θέση τους όλα τα… κουτάκια και να υπάρχει κοινή συνισταμένη όλων των πλευρών γύρω από το οικονομικό.

Το να είναι τόσο προχωρημένη η όλη η διαδικασία και να θεωρείται “κλεισμένος” όπως γράφουν οι Τούρκοι με μανία από το πρωί της Τετάρτης (27/12) δεν φαντάζει αυτή την στιγμή και το πιο πιθανό σενάριο. Θα είχε αρκετό δρόμο μία τέτοια μεταγραφική υπόθεση, εφόσον ο “Μπάκα” εξακολουθεί να μην βρίσκει προτάσεις που να τον ενδιαφέρουν στο εξωτερικό. Θέλει να πάει κάπου που θα έχει σημαντικό ρόλο και θα διεκδικεί τίτλους.

Ο Παναθηναϊκός καλύπτει απόλυτα αυτά τα “κουτάκια”, ενώ είναι δεδομένο πως είναι ένας παίκτης που αρέσει πολύ στον Τερίμ, ο οποίος τον ήθελε και στη Γαλατασαράι απ’ την εποχή που ο Έλληνας “κάπτεν” έπαιζε στην Αλάνιασπορ.

Σε κάθε περίπτωση οι “πράσινοι” το… ψάχνουν πολύ έντονα για τον Μπακασέτα και τα όλο θέμα είναι αυτή την στιγμή στον “αφρό”. Και θα απασχολήσει πολύ την επικαιρότητα του “τριφυλλιού” τις επόμενες μέρες, χωρίς να είναι ο μοναδικός Έλληνας που “βλέπει” αυτή την στιγμή το κλαμπ.