Ο Βασίλης Παπαφώτης είναι πλέον από τους παλιότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας και μάλιστα είναι δεύτερος σε συμμετοχές από το υπάρχον ρόστερ της ομάδας.
Ο Κύπριος μέσος πετυχαίνει κατά μέσο όρο 2 γκολ την χρόνια με την γαλαζοκίτρινη φανέλα και το αξιοσημείωτο στατιστικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα της ΑΕΛ κερδίζει οπότε το όνομα του Βασίλη Παπαφώτη είναι στους σκόρερ της ομάδας.Ο Παπαφώτης μετράει 86 συμμετοχές και 6 γκολ με την γαλαζοκίτρινη φανέλα και η ΑΕΛ μετράει όπως αναφέραμε πριν μόνο νίκες οπότε σκοράρει.
Η αρχή έγινε στις 19/10/2020 στην νίκη της ΑΕΛ με 4-1 επί της ΕΝΠ για να ακολουθήσει το γκολ κόντρα στον Ερμή στις 31 του ίδιου μήνα στην νίκη με 2-1 της ΑΕΛ. Η επόμενη χρονιά δεν βρήκε τον Παπαφώτη να σκοράρει οπόταν έπρεπε να περιμένει μέχρι τις 16/10/2022 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καρμιώτισσα για να πετύχει γκολ και να συνεισφέρει στην νίκη της ΑΕΛ με 2-1. Τα υπόλοιπα γκολ του Παπαφώτη ήταν στο ΆλφαΜεγα με τον ίδιο να γράφει ιστορία αφού στις 23/12/2022 σημείωσε το πρώτο γκολ της ΑΕΛ στο νέο της γήπεδο, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ΑΕΛ στο ΆλφαΜεγα, καθώς αφού άνοιξε το σκορ στο 29” λεπτό στην νίκη με 2-0 επί του Ολυμπιακού. Ακολούθησαν αλλά δύο γκολ φέτος, που επίσης έδωσαν νίκες, το πρώτο στο θρίλερ με την ΑΕΖ, στο 4-3 της ΑΕΛ, αφού σκόραρε στο 88” λεπτό και χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Το δεύτερο ήταν χθες κόντρα στην Δόξα με το οποίο η ΑΕΛ κλείδωσε την νίκη επί της Δόξας και πήρε σημαντική ανάσα.

Αριστείδου Μιχαήλ