Ένας ποδοσφαιριστής, ένας τερματοφύλακας που τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έδειξε την αξία του στο πρωτάθλημα μας, αποφάσισε να αφήσει την Κύπρο και να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.
Την περασμένη Τετάρτη μάθατε πρώτοι από το balla.com.cy για το… διαζύγιο της Δόξας με τον Νταμιάν Σισκόφσκι ο οποίος όπως επίσης σας αποκαλύψαμε πρώτοι, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αραράτ Αρμενίας.
Ο Σκοπιανός τερματοφύλακας πριν αναχωρήσει για Αρμενία παραχώρησε και ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας.
Μίλησε για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της Δόξας Κώστα Χριστοδούλου Καραβίδα, τα τρεισήμισι χρόνια στην ομάδα, την πιο συγκλονιστική του στιγμή, ενώ αποκάλυψε και την συμφωνία του με την Πάφος FC που στο τέλος δεν ίσχυσε καθώς δεν προχώρησε η μεταγραφή.

Συνέντευξη στον Χρίστο Χρίστου

«ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΑ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ»

Πως ήρθε το διαζύγιο με την Δόξα; Τι συνέβη; «Αποχωρώ από την Δόξα αλλά έχω εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο. Ήταν δική μου η απόφαση να αποχωρήσω».

Περίμενες να αποχωρήσεις με αυτό τον τρόπο; «Όχι δεν περίμενα να αποχωρήσω με αυτό τον τρόπο γιατί είχα και συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο με την Δόξα, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

«ΚΑΝΑΜΕ.. ΜΑΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΣΩΣΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ»

Μετά από 3,5 χρόνια στην ομάδα, τι κρατάς, τι θα θυμάσαι; «Θα θυμάμαι τις δυσκολίες της περσινής σεζόν, τις μεγάλες νίκες τους τελευταίους δύο μήνες που έφεραν την παραμονή. Δούλεψα με έναν πολύ καλό προπονητή τον Κώστα Σακκά ο οποίος με έφερε στην Δόξα. Γνώρισα έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, έναν topscorer όπως ο Μπεράτ Σαντίκ, γνώρισα τον Ντούσκο Τραϊτσέφσκι τους οποίους θα θυμάμαι πάντα. Κάναμε μαγικά πράγματα αυτά τα τρία χρόνια, σώσαμε μόνοι μας την ομάδα».

 «ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ»

Τις προηγούμενες μέρες είπες κάποια πράγματα, έπαιξαν ρόλο για να αποχωρήσεις από την ομάδα; «Ναι, είπα κάποια πράγματα μετά το παιχνίδι με τον Άρη. Ήμουν σε μια κατάσταση συναισθηματικής φόρτισης. Πίστευα ότι θα καταφέραμε να σώσουμε την ομάδα αλλά είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν. Εύχομαι τα καλύτερα στα παιδιά και η Δόξα στο τέλος να καταφέρει να μείνει στην α’ κατηγορία».

«ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΑΤΣ-ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΧΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ»

Ο Νταμιάν Σισκόφσκι αποκάλυψε την πιο συγκλονιστική του στιγμή στα τρεισήμισι χρόνια του στην Δόξα.

Ποια ήταν η πιο όμορφη σου στιγμή στην Δόξα; «Η πιο όμορφη στιγμή που θυμάμαι στην Δόξα αλλά και συγκλονιστική ήταν το 2022. Παίζαμε με τον Εθνικό Άχνας και παλεύαμε για την παραμονή γεννήθηκε ο γιος μου. Αυτό το παιχνίδι σίγουρα θα είναι χαραγμένο στη μνήμη μου και θα το θυμάμαι σε όλη μου την ζωή».

Θέλεις να συνεχίσεις να παίζεις ποδόσφαιρο στην Κύπρο; Είχες κρούσεις από Κυπριακές ομάδες; «Ήθελα να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο στην Κύπρο αλλά δεν είχα κάποια προσφορά. Έκλεισα ήδη σε ομάδα του εξωτερικού και αναχωρώ για να τελειώσει η μεταγραφή» (συμφώνησε με την Αραράτ Αρμενίας).

«ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Η ΠΑΦΟΣ FC, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΙΣΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ»

Στην αποκάλυψη ότι είχε πρόταση από την Πάφος FC και συμφώνησαν κιόλα για τις απολαβές του προχώρησε ο Σισκόφσκι

Είχες τα προηγούμενα χρόνια προτάσεις από ομάδες της Κύπρου; «Τα προηγούμενα χρόνια ναι. Πέρσι τον Απρίλιο είχα μια κρούση από ομάδα της Κύπρου. Η Πάφος FC ενδιαφέρθηκε για εμένα, τα βρήκαμε σε όλα για τις απολαβές μου, αλλά στο τέλος δεν ξέρω τι έγινε. ίσως ο πρόεδρος ήθελε πολλά χρήματα για να με παραχωρήσει και δεν προχώρησε. Τώρα είμαι απογοητευμένος που φεύγω χωρίς να πάρει χρήματα η ομάδα. Ήθελα να μείνω στην Κύπρο».

«ΑΠΟΕΛ, ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΦΟΣ FC ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ»

Την δική του πρόβλεψη για την μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος έκανε ο Νταμιάν Σισκόφσκι.

Πως βλέπεις την μάχη για κατάκτηση του πρωταθλήματος; «Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες που θα παλέψουν και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός φέτος για το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι στο τέλος θα παλέψουν το ΑΠΟΕΛ, ο Άρης και η Πάφος FC».

Η Δόξα θα μείνει στην πρώτη κατηγορία; «Εύχομαι η Δόξα να μείνει στην κατηγορία αλλά δεν είναι εύκολο. Αρχίσαμε άσχημα το πρωτάθλημα. Πληρώσαμε τα λάθη που κάναμε και όλοι έχουμε ευθύνη αλλά πιστεύω στην ομάδα και εύχομαι να σώσουν την Δόξα».

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ…ΣΩΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ»
Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο της Δόξας Κώστα Χριστοδούλου Καραβίδα ο πρώην πλέον τερματοφύλακας της ομάδας και του… έστειλε και την ευχή του.

Το καταληκτικό σου μήνυμα: «Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ευχαριστήσω τον πρόεδρο γιατί ήταν σωστός μαζί μου σε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια, είναι ένας εξαιρετικός πρόεδρος και του εύχομαι να σώσει ξανά την ομάδα. Αυτό είναι το μήνυμα μου».