Ούτε καν στην πρώτη του, παντελώς αναγνωριστική σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ ως κόουτς της Σίτι, δεν είχε τόσο χαμηλή επίδοση ο Πεπ μετά από 17 παιχνίδια! Και μάλιστα, ακόμα και τότε, βρισκόταν σε καλύτερη θέση η ομάδα του στη βαθμολογία, συγκριτικά με ό,τι συμβαίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2023!
Η αφελής Σίτι πέταξε στα σκουπίδια προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας το απόγευμα του Σαββάτου και έχασε άλλους δυο βαθμούς με το τελικό 2-2 κόντρα στο σύνολο του Ρόι Χότζον.
Λόγω αυτού, οι «πολίτες» έχουν πλέον 34 βαθμούς και βρίσκονται στην 4η θέση, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή τους επί ηγεσίας Πεπ, σε αυτό το σημείο της Πρέμιερ Λιγκ!
Ακόμα και την σεζόν 2016-2017, όταν ακόμα ο Γκουαρδιόλα μάθαινε πράγματα και καταστάσεις, ο σύλλογος ήταν με 36 βαθμούς στην 3η θέση, στην οποία και τερμάτισε.
Στο 4ο «σκαλί» δεν έχει βρεθεί ποτέ άλλοτε μετά από 17 αγωνιστικές, έχοντας μάλιστα ξεκινήσει με 6 νίκες φέτος (18 β.) και παίρνοντας μόλις 11 πόντους από τα υπόλοιπα 11 ματς μέχρι τώρα!
Κάπως έτσι είχε ξεκινήσει και στην πρώτη του χρονιά, όταν τότε είχε δει την Τσέλσι να κατακτά το πρωτάθλημα με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο (2016-2017).
Ο κόουτς των «γαλάζιων» του Μάντσεστερ, πάντως, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του άξιζε αυτό το πάθημα, μετά το 2-2 με την Πάλας…