Στη γενέτειρα του Ιησού, τα Χριστούγεννα δεν θα έρθουν φέτος, καθώς ακυρώθηκαν όλες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «λόγω της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα», σε ρεπορτάζ στις Τομές στα Γεγονότα.

Ο Ναός της Γέννησης στην Βηθλεέμ, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, φέτος είναι έρημος. Οι καμπάνες θα σημάνουν τα μεσάνυχτα στην Εκκλησία της Γεννήσεως, την Άγια Νύχτα, αλλά φέτος δεν θα υπάρχει δέντρο, δεν θα γίνουν παρελάσεις δεν θα ακουστεί χαρμόσυνη μουσική, ούτε κάλαντα και κανένας Άγιος Βασίλης δεν θα μοιράζει παιχνίδια στα παιδιά της Δυτικής Όχθης.

Επιπρόσθετα, έξω από τον Ναό της Γέννησης, μία συγκλονιστική φάτνη έχει στηθεί, που απεικονίζει όλη τη φρίκη του πολέμου στη Γάζα.
Μαύρες οι φιγούρες της Παναγίας και του Ιωσήφ, και το άγιο βρέφος τυλιγμένο σε λευκό σάβανο, φόρος τιμής στα νεκρά παιδιά, θύματα του πολέμου.Μέσα στον ναό προσεύχονται μόνο ελάχιστοι, ντόπιοι χριστιανοί κάτοικοι.

Τέλος, άπό το δημαρχείο της Βηθλεέμ, ανακοινώθηκε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα, που καταδικάζει το Ισραήλ για εθνοκάθαρση» και «γενοκτονία» στη Γάζα.