Υποθέσεις κακοποίησης βρεφών από κατ’ οίκον παιδοκόμο, η οποία μάλιστα εργαζόταν παράνομα, έχει ενώπιόν της η Αστυνομία.

Το θέμα ανέδειξε στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Πολίτης» και επιβεβαίωσε στο SigmaLive η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση γεγονότα που έλαβαν χώρα πέρσι και φέτος, στην Αστυνομία έχουν υποβληθεί δύο καταγγελίες κατά της εν λόγω παιδοκόμου, ενώ σε τρίτη περίπτωση, η υπόθεση δεν προχώρησε, καθώς η μητέρα του βρέφους ζήτησε μόνο την καταγραφή του περιστατικού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, την παιδοκόμο κατήγγειλαν και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας τον περασμένο Οκτώβριο, αφού μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εργαζόταν παράνομα, καθώς δεν κατείχε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Ενήμερος για το θέμα είναι και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, μετά από οδηγίες του οποίου συστήνεται ειδική ανακριτική ομάδα, η οποία αναμένεται να εξετάσει τους τρεις ισχυρισμούς για κακοποίηση βρεφών.

Πάντως, αρμόδια πηγή ανέφερε στο SigmaLive ότι η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, έχει ενημερωθεί για τις καταγγελίες και έχει ζητήσει έκθεση γεγονότων μέχρι τη Δευτέρα, η οποία θα καταδείξει κατά πόσο όσα αναφέρονται ευσταθούν και θα καθορίσει τα επόμενα βήματα.