Ο Αντρέα Πίρλο βρέθηκε μια ανάσα από την Ιβηρική χερσόνησο όχι μία αλλά δύο φορές!
Ο άλλοτε «αρχιτέκτονας» του Ιταλικού ποδοσφαίρου Αντρέα Πίρλο σε συνέντευξη του σε διαδικτυακό κανάλι της Serie Α, αποκάλυψε πως είχε συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ χάρη στην συνάντηση του με τον Αντριάνο Γκαλιάνι την τελευταία στιγμή. Ήταν η εποχή με το σκάνδαλο στημένων αγώνα Calciopoli, όπου η Γιουβέντους είχε τιμωρηθεί με υποβιβασμό ενώ η Μίλαν με ποινή αφαίρεσης βαθμών.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Υπήρχε μια πιθανότητα η Μίλαν να παίξει στη Serie B και ο Φάμπιο Καπέλο είχε μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είχα μιλήσει μαζί του και με στελέχη και είχαμε συμφωνήσει. Όταν έφτασα στην προετοιμασία της Μίλαν, μας είπαν ότι θα παίζαμε στη Serie A με αφαίρεση βαθμών. Δεν ήμουν σίγουρος γιατί είχα αποφασίσει να πάω στη Ρεάλ, αλλά επιστρέφοντας στο Μιλάνο συνάντησα τον Αντριάνο Γκαλιάνι και τον ατζέντη μου και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε μαζί».

Η Ισπανία του «χτύπησε την πόρτα» και για δεύτερη φορά στη συνέχεια. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Αντρέα κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και συζήτησαν για το ενδεχόμενο της μεταγραφής στη Μπαρτσελόνα.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως:
«Υπήρχε μια ευκαιρία για τη Μίλαν να υπογράψει τον Ίμπρα και ο Γκουαρδιόλα με ρώτησε αν ήμουν διαθέσιμος να τον ακολουθήσω στην Μπαρτσελόνα. Μιλήσαμε για λίγο στο γραφείο του, αλλά μετά ήρθε ο Ίμπρα και έμεινα κι εγώ στη Μίλαν».
«Ο Πεπ μου είπε ότι θα ήθελε να με έχει εκεί. Με ήξερε, επειδή είχε αγωνιστεί στην Μπρέσια, ακόμα κι αν δεν είχαμε παίξει μαζί. Ήμουν πολύ περήφανος που καθόμουν στο γραφείο του και με καλούσε, ακόμα και αν δεν συνέβη τίποτα στο τέλος».