Από το αποτέλεσμα του καταλανικού ντέρμπι ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Χιρόνα, θα εξαρτηθεί αν η Ρεάλ Μαδρίτης θα συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή, αν θα έχει συγκάτοικο ή αν θα βρεθεί στην δεύτερη θέση.

Κι αυτό γιατί η Μπέτις κατάφερε να αφοπλίσει σε μεγάλο βαθμό την βασίλισσα που έμεινε στο 1-1 στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», σε μία αναμέτρηση που θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε.

Η Ρεάλ ξεκίνησε πιο δυνατά και είδε το γκολ του Μπραχίμ Ντίαθ (17’) να ακυρώνεται για οφσάιντ του Ροντρίγκο, με την Μπέτις να βρίσκει σταδιακά πατήματα και να απειλεί δύο φορές με Αγιόθε (31’) και Ουίλιαν Ζοσέ (33’).

Ο Ίσκο άγγιξε το γκολ απέναντι στην παλιά του ομάδα (51’), όμως στην επόμενη φάση ήρθε η ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους.

Από εκπληκτική μπαλιά του Μπραχίμ Ντίαθ, ο Μπέλιγχαμ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και με άψογο τελείωμα σημείωσε το 16ο φετινό του γκολ σε 18 παιχνίδια με την βασίλισσα για το 0-1 (52’).

Η Ρεάλ έδειχνε να έχει φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε όμως ένα φανταστικό μακρινό σουτ του Ρουμπιάλ έφερε το 1-1 (66’) με τις καθυστερήσεις να έχουν πλούσιες συγκινήσεις.

Ο Ίσκο στο 91ο λεπτό σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στην επόμενη φάση ο Χοσέλου έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-2, σε ένα παιχνίδι που κράτησε την αγωνία σε υψηλά επίπεδα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.